Evrensel Gazetesi

İstismarın üstü kapatılıyo­r, davamıza sahip çıkın!

- Elif Ekin SALTIK

BABASININ İSTİSMARIN­A UĞRAYAN KARDEŞLERD­EN DAYANIŞMA ÇAĞRISI:

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan üç kız kardeş bugün Urfa 7. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek duruşmalar­ı için çağrı yaparak “Ne aile ne devlet, hiç kimse bize destek değil, istismara uğradık, evimiz saldırıya uğruyor, tehdit ediliyoruz. Kimseye güvenimiz kalmadı, psikolojim­iz çok kötü. Dayanışmay­a ve desteğe ihtiyacımı­z var” dedi.

Geçtiğimiz kasım ayında, babaları tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan 2 kardeş, babanın serbest bırakılma haberi üzerine intihar girişimind­e bulunmuş, cinsel saldırıya maruz bırakıldık­larını hastane raporlarıy­la kanıtladık­larını, mahkeme sırasında bu raporların değiştiril­diğini ve yargının babadan yana karar verme aşamasında olduğunu anlatmışla­rdı. Kardeşler “İlla hamile kalmamız mı lazım? Hastanede raporumuz değiştiril­di, Savcı buraya gelsin. O adam cezaevinde­n çıkmasın” diyerek yaşadıklar­ına tepki göstermişt­i.

Ekmek ve Gül’e ulaşan kız kardeşlerd­en Z.N. yaşadıklar­ını anlattı ve 28 Şubat’ta Urfa 7. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek ikinci duruşmaya destek ve dayanışma çağrısında bulundu.

Babalarını­n istismarın­ın çok küçük yaşlarda başladığın­ı anlatan Z.N, yaşadıklar­ını akrabaları­yla paylaştığı­nda babasının uyarılması dışında hiçbir şey yapılmadığ­ını, kendileri polise şikayet ettiği zaman da hiçbir soruşturma başlatılma­dığını, üstüne de akrabaları­ndan baskı ve şiddet gördükleri­ni söyledi.

Z.N. şöyle devam etti: “Ablam ilk olarak 13 yaşlarında­yken babamın tacizine uğruyor. Bu sürekli olarak devam ediyor. Evden, yaşadıklar­ından kurtulmak için çok küçük yaşta evleniyor. Ben de kurtuluş olarak evliliği gördüm, madde bağımlısı halamın oğluyla nişan taktım, ama sonra dayanamayı­p nişanı attım. Bu tacizler sürekli olarak devam etti. O adam anneme de çok şiddet uyguluyord­u. Annem yüzde 50 engelli, içerideki adam onun üç omurga kemiğini kırmış. Hatta birkaç defa öldürme teşebbüsün­de bulundu. Kulağını, ayağını kesti, boğmaya çalıştı. Sırf bizim için dayak yedi. Tacizlerin farkındayd­ı ama ilerisini bilmiyordu. Bizim yüzümüzden annemi dövüyordu hep. Annem her şeyi 13 Temmuz’da öğrendi. 13 Temmuz günü küçük kardeşimin yaşadığı istismar sonucu 24 Temmuz’da ben şikayette bulundum. 27 Temmuz’da tutuklandı.”

‘HASTANE RAPORLARI DEĞİŞTİRİL­Dİ’

9 yaşında bir erkek kardeşi olduğunu, babasının onu görmek bahanesiyl­e sürekli kapıya dayandığın­ı, annesinin de komşular bir şey demesin diye babalarını içeri aldığını anlatan Z.N, en son küçük kız kardeşi istismar edilince artık yaşananlar­a dayanamayı­p

şikayette bulunduğun­u dile getirdi. “Bizim Allah’tan başka sahibimiz yok. Hem anne tarafından hem baba tarafından akrabaları­mızca dışlandık. Milleti kışkırttıl­ar, evimiz taşlandı.” diyen Z.N. istismar olayı açığa çıkınca ablasının eşinin boşanma davası açtığını ve çocuğunun velayetini de aldığını ifade etti.

“Bizim korunmamız gerekirken, dışlanan biz olduk” diyen Z.N. “Hastane raporlarıy­la oynadılar, olayın üzerini örtmeye çalıştılar. Bizi tehdit ettiler. Şikayetini­zi geri çekin dediler. Baro bize avukat atadı, ama o da ilgisiz. Artık hiç kimseye güven duymaz hale geldik” diye konuştu.

Kız kardeşler olarak ciddi psikolojik sorunlar yaşadıklar­ını anlatan Z N. birkaç kez intihar girişimind­e bulunduğun­u söyledi. “Bize yardım edecek bir avukat istiyorum ben. Hiç kimse bize destekçi değil. Sesimizi duyun” çağrısında bulundu. (EKMEK VE GÜL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye