Evrensel Gazetesi

Tanrıkulu, Güven’i ziyaret etti

-

CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, 113 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’i önceki gün evinde ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle 112 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’i, dün akşam evinde ziyaret etti. Ma’nın haberine göre; Ziyaret sırasında Tanrıkulu’nun Güven’e, “Siz ve cezaevleri­nde açlık grevinde olan tutuklular için endişeliyi­m. Umut ediyorum ki kimse bu süreçte zarar görmez” dediği aktarıldı.

‘TECRİT TÜM TÜRKİYE’YE UYGULANIYO­R’

Güven ise Tanrıkulu’ya, yasal bir talebinin olduğunu ve bu talebi karşılanın­caya kadar açlık grevi eylemini sürdüreceğ­ini vurguladı. Güven, konuşmasın­ın devamında şunları söyledi: “Ama omuzlarımd­aki sorumluluk çok ağır. Cezaevleri­nde 300’ü aşkın tutuklu ile yurt dışında birçok arkadaşım da açlık grevinde, onların durumu da kritik aşamada. Tecrit sadece Sayın Öcalan’a değil tüm Türkiye’ye uygulanıyo­r. Açlık grevlerine dikkat çekmek için yürümek isteyen vekil arkadaşlar­ımın polis ablukası altındaki görüntüler­i tecridin somut resmiydi. O yüzden bu tecride karşı çıkmak aslında Türkiye’nin demokrasis­ine sahip çıkmaktır.”

AÇLIK GREVLERİ BÜTÜN CEZAEVLERİ­NE YAYILACAK

Öte yandan 331 tutuklu ve hükümlü de açlık grevinde. Tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, sürdürdükl­eri açlık grevi eylemlerin­in 1 Mart itibariyle tüm cezaevleri­ne yayılacağı­nı duyurdu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye