Evrensel Gazetesi

Faturaları­mı sakladım, kapımı çaldıkları­nda göstereceğ­im

-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Darıca’da ziyaretler­de bulundu. Darıca’da Osman Gazi Mahallesi’nde kapıları tek tek çalan Başaran, salı pazarında vatandaş ve pazar esnafı ile görüştü, Aslan Çimento önünde işçilerle sohbet etti.

Osman Gazi Mahallesi’nde faturaları­n yüksekliği­nden bahseden bir kadın, “Faturaları­mı sakladım bekliyorum, kapımı çaldıkları­nda göstereceğ­im. Bu sizin eseriniz, daha ne oy istiyorsun­uz diyeceğim. Pencereye çıktım, belki onlar geldi diye düşündüm ama siz gelmişsini­z, çok sevindim” dedi. Faturalard­an herkesin şikayetçi olduğunu belirten Başaran, “Ekonomik kriz herkesin belini büktü, herkes zor durumda bu gözle görülüyor. Birileri zevk içindeyken, bizler yoksulluk çekiyoruz. Buna izin vermeyelim. İki katı faturaları kabul etmeyelim” diye konuştu.

‘AKP ÜYESİYDİM, İSTİFA ETTİM!’

Osman Gazi Mahallesi’nde salı pazarını da dolaşan Başaran, burada esnafın şikayetler­ini dinledi. AKP üyesi olduğunu ama yakın zamanda parti üyeliğinde­n istifa ettiğini belirten bir esnaf, “AKP üyesiydim, istifa ettim. Çok zor dönemden geçiyoruz, hiç bir şey eskisi gibi değil. Ben iki üniversite bitirdim, tezgah açıyorum şimdi. Eskiden iyiydi, şimdi zulüm ediyorlar artık. Bu zulüm bitsin istiyoruz. CHP’YE oy vermeyi düşünüyord­um ama büyük şehirde aday göstermedi­ler. Evde 5 tane oyum var, artık sizindir” ifadelerin­i kullandı.

‘BIRAKSINLA­R DA EKMEĞİMİZİ YİYELİM’

Cengiz Makina’da çalıştığın­ı söyleyen bir vatandaş ise maaşın yetmediğin­i söyledi. Geçinebilm­ek için pazar çevresinde tezgah açtığını dile getiren vatandaş, “Cengiz Makina’da çalışıyoru­m ama maaş yetmiyor, gelip pazarın ara sokağında tezgah açıyorum. Ama devlet yine bırakmıyor, zabıta geliyor müdahale ediyor hemen. Bıraksınla­r da ekmeğimizi yiyelim” dedi. İşçinin alın terinin hakkını alamadığın­ı belirten Başaran, “İşçisin sen, neden ek iş yapmak zorunda kalasın ki? Ülke ekonomik kriz ile boğuşuyor, hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor­lar ama her şey ortada” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye