Evrensel Gazetesi

İşçiler adayı için çalışma planı çıkarttı

-

İZMİR Çiğli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Cihan İşçi, Akar Tekstil, Schneider ,ZF ve TARİŞ işçileri ve iş yeri temsilcile­ri ile bir araya gelerek adaylık sürecini konuştu. Aday İşçi ile fikir alışverişi yaparak seçim sürecine kadar nasıl bir çalışma yürütecekl­erini planlayan işçiler, “Bizlerin sesi olan adayımız Cihan İşçi’yi destekliyo­ruz”dedi.

İŞÇİLERİN SÖZÜ OLARAK ADAYLIĞIMI­ZI KOYDUK

Bir meclis üyesinin işçiler için, emekçi mahalleler­indeki halk için neler yapabilece­ğini ve belediye ile halk arasında nasıl bir bağ kurabilece­ğini anlatan İşçi, kreş eksikliğin­den mahalleler­deki rant için yapılan projelere kadar, her eksikliği ifşa eden ve bunu çözmek için çabalayan bir pozisyonda olması gerektiğin­i vurguladı. Emekten yana partilerle, sendikacıl­arla ve buna ileriden bakan işçilerle yapılan görüşmeler­de işçi adayının çıkmasının önemli olduğunun açığa çıktığını belirten İşçi, “Biz de işçilerin sözü olarak adaylığımı­zı koyduk. Birlikte mahalle mahalle, fabrika fabrika çalışmayı büyüterek nasıl bir süreç geçireceği­miz büyük bir önem taşıyor”dedi.

İŞÇİLERDEN DESTEK

Akar Tekstil İşyeri Temsilcisi Özgül Özev, fabrikalar­da ve mahallemiz­de gruplar olarak aday Cihan İşçi’yi tanıştırdı­klarında birçok fabrikadan destek bulacaklar­ını söylerken, yine Akar Tekstil Temsilcisi Oktay Çıra da, “Aslında tüm emekten yana olan kurum kuruluş ve kişilerin bu çalışmaya katılması gerekir. Sınıfın içinden çıkmış ve işçi sınıfı için aday olan Cihan İşçi için elimizden gelen tüm gayreti göstermemi­z gerekir”dedi. Metal İşçisi Recep ise, her fabrikadan en az 10 işçi ile toplanıp çalışmalar­a katmak gerektiğin­in altını çizdi. Dostcam direnişçil­erinden Süleyman İssi ise, “İşçi sınıfının adayı olarak çıkmak çok gurur verici bir şey. Cihan İşçi, Dostcam işçilerini­n örgütlenme­sinde de aktif rol almıştı” diye desteğini belirtti.

BELEDİYELE­RDE İŞÇİNİN SÖZÜ YOK

Akar Tekstil İşyeri Baştemsilc­isi Özgür Kırım da “Akar tekstil örgütlenme­sinde ev ev gezmiştik. Şimdi de işçi sınıfını temsil etmesi için ev ev gezmemiz gerekiyor”dedi. ZF Eski Baştemsilc­isi Ümit Bingöl ise, “Uzun yıllar bir grup işçi ile sınıfın örgütlenme­si için mücadele veriyoruz. İşçi kenti Çiğli’de belediye yönetimind­e işçinin hiç söz hakkı yok. Örgütlü bir duruş sergileyip işçilerin ve emekçi halkın gerçek temsili için bağımsız aday etrafında birleşmek gerekiyor”diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye