Evrensel Gazetesi

Guaido Venezuela’ya ‘Geri dönecek mi’ muamması

-

VENEZUELA’DA kendini devlet başkanı ilan eden Muhalefet Lideri Juan Guaido geçen hafta gittiği Kolombiya’dan henüz geri dönmedi. Guaido “yakında döneceği”ni ileri sürdü.

Abd’nin “insani yardım” kamyonları­nın sınırdan geçmesine destek gerekçesiy­le geçtiğimiz cuma günü Kolombiya’nın sınır kenti Cucuta’ya geçen Juan Guaido, pazartesi günü de başkent Bogota’daki Lima Grubu toplantısı­na katıldı. Hakkında “Ülkeden kaçtı” yorumları yapılan Guaido dün ise “Yakında geri döneceği” açıklaması yaptı ancak belirli bir tarih vermedi.

‘ÇOK YAKINDA GÖRÜŞECEĞİ­Z’

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Guaido, dışarıda mücadele etmeyeceği­ni söyleyerek, “Yakında başkanlık görevlerim­i yerine getirmek üzere Venezuela’da olacağım” dedi. Bir de video mesaj yayımlayan Guaido, burada da, “Çok yakında Venezuela’da görüşeceği­z” ifadelerin­i kullandı.

Anca Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo’nun Guaido’nun ve ailesinin Venezuela’da “Güvenlikle­rinin tehlikede olduğu”na dair bilgi aldıkların­ı iddia etmesi ise soru işaretleri­ne neden oldu.

MADURO: DÖNERSE YARGI İLE YÜZLEŞİR

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise savcılık soruşturma­sı nedeniyle hakkında “yurt dışı yasağı” kararı olmasına rağmen ülkeyi terk ettiği gerekçesiy­le Guaido’nun geri dönmesi halinde hukuki süreçle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Amerikan televizyon kanalı ABC’YE konuşan Maduro, “Hiçkimse yasaların üzerinde değil. Bay Guaido, Nicolas Maduro’nun değil hukukun önünde yanıt vermek zorundadır” ifadelerin­i kullandı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye