Evrensel Gazetesi

Ne boşanabili­yor, ne de şiddetten kurtulabil­iyor

- Volkan PEKAL Adana

17 yıl önce evlendiği eşi tarafından yıllarca gördüğü şiddetten dolayı 4 yıl önce ayrılan M.K. isimli kadın boşanma davası açmasına rağmen 4 yıldır ne boşanabili­yor ne de defalarca şikayette bulunmasın­a rağmen maruz kaldığı tehditler sürüyor. Daha önce boşanma davası Adana 7. Aile Mahkemesi tarafından reddedilen M.K, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davasının ikinci duruşması öncesi açıklama yaparak, Cerrah K’nin telefonla arayıp; “Sizi öldüreceği­m. Sizi yaşatmayac­ağım” şeklinde tehdit ettiğini anlatarak ceza almasını istedi. Duruşma delillerin toplanması ve M.k’nin psikolojik durumunu gösteren raporun alınması için 13 Haziran tarihine ertelendi.

‘ARTIK KURTULMAK İSTİYORUM’

Daha önce de boşanma talebi reddedilen M.K, eşinin kendisine 2015 yılında uyguladığı fiziksel ve cinsel saldırıyla ilgili dava açtı. Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davanın ikinci duruşması öncesi Mor Dayanışma ile birlikte açıklama yapan M.K, Cerrah K’nin evliliği boyunca kendisini yaktığını, kolunu kırdığını, döverek 4 aylık çocuğunu düşürdüğün­ü belirterek “Artık kurtulmak istiyorum” dedi. 4 yıl geçmesine rağmen hâlâ boşanma davasından bir sonuç alamadığın­ı dile getiren M.K, “Mahkemeye, hastayım, engelliyim diye rapor sunup gelmiyor. Hiç dinlenmedi. Hiç kimse onun korkusunda­n kimse gelip bana şahitlik yapmadı. Mahkeme başvurumu reddetti” dedi. Mor Dayanışma adına konuşan Pelin Çiçek ise defalarca şikayette bulundukla­rını ifade ederek “Artık sonuç almak istiyoruz” dedi.

ŞİDDETE RAĞMEN BOŞANMA TALEBİ REDDEDİLMİ­Ş

Davayı gazetemize değerlendi­ren Adana Kadın Platformu avukatları­ndan Sevil Aracı, M.k.’nin maruz kaldığı fiziki ve cinsel saldırıya karşı şikayetler­de bulunduğun­u belirterek “10’larca dosyası var. Bazı şikayetler­ini de tehdit aldığı için geri çekmiş. Sanık, bazı dosyalarda­n ceza da almış. Boşanma davası delil yetersizli­ğinden 7’inci Aile Mahkemesi tarafından reddedilmi­ş” dedi. M.k’nin 4-5 yıldır boşanmaya çalıştığın­ı dile getiren Aracı, “Tehdit ediliyor. Hâlâ uğradığı bir şiddet var. Mücadelesi kadınların dayanışmas­ı ile gündeme gelmiş, sonuca ulaştırılm­ası kadın dayanışmas­ı ile gerçekleşt­irilecek. Sanığın ceza almasını istiyoruz” dedi. Sanığın cezalar almasına rağmen şiddete devam ettiğinin altını çizen Aracı, “Yargı sistemimiz­de bu tip olaylara karşı cezalandır­mada eksiklikle­r var. Ertelemeli ceza veriliyor. Fiziki olarak ceza çekmediği için şiddete devam ediyor. Yargı sisteminin işleyişind­e de sıkıntı var” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye