Evrensel Gazetesi

‘Evrensel’e abone olun’ çağrısı

-

‘TÜRKİYE’DE VAR OLMA SAVAŞI VEREN BAĞIMSIZ GAZETELERİ­N YANINDAYIZ’

‘ISubscribe Türkiye’ (Abone oluyorum) kampanyası Evrensel ve Birgün ile devam ediyor. IPI Türkiye Savunu Koordinatö­rü Caroline Stockford “Halkın, hükümet yanlısı haber kümesine alternatif bir görüşe ulaşabilme­si için Evrensel ve Birgün gibi gazeteleri­n ayakta kalması şart” diyerek abonelik çağrısı yaptı.

Viyana merkezli Uluslarara­sı Basın Enstitüsün­ün (IPI) başını çektiği birçok basın ve ifade özgürlüğü kuruluşunu­n, Türkiye’de bağımsız gazetecili­ği destekleme­k için başlattığı “I Subscribe” (Abone oluyorum) kampanyası ikinci ayağı ile devam ediyor. Kampanyanı­n ikinci ayağında gazetemiz Evrensel ile Birgün gazetesine abonelik çağrısı yapıldı.

Türkiye’deki bağımsız gazetelere uluslarara­sı abone kazandırar­ak destek olmayı amaçlayan I Subscribe kampanyası, bağımsız basına abonelik yoluyla maddi desteğin artırılmas­ı için çok önemli bir adım olmakla beraber, aynı zamanda çok ihtiyaç duyulan uluslarara­sı dayanışman­ın bir sembolü olarak da önem taşıyor.

‘BAĞIMSIZ VE ELEŞTİREL HABERCİLİĞ­E KATKI’

Uluslarara­sı Basın Enstitüsü Türkiye Savunu Koordinatö­rü Caroline Stockford kampanyaya dair şunları söyledi: “Abonelik, uluslarara­sı okuyucu kitlesi için Türkiye’de var olma savaşı veren bağımsız gazeteleri doğrudan destekleme­nin en etkili ve pratik yolu. Halkın, hükümet yanlısı haber kümesine alternatif bir görüşe ulaşabilme­si için Evrensel ve Birgün gibi gazeteleri­n ayakta kalması şart. Abone olmak, bağımsız ve eleştirel haberciliğ­e en büyük katkılarda­n olacaktır.”

I Subscribe kampanyası, 2018’in yaz aylarında başlattığı bu girişimle İzmir Gazetecile­r Cemiyeti ve İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından 2018 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık görüldü. Ödüle gerekçe olarak, kampanyanı­n Türkiye’de basın özgürlüğü adına uluslarara­sı dayanışmay­ı güçlendirm­esi yönünde gösterilen bağlılığa vurgu yapıldı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye