Evrensel Gazetesi

Aras Kargo’da anlaşma sağlandı

-

Aras Kargo ve TÜMTİS arasında imzalanan toplusözle­şmede, ücretlere 1 Eylül 2018 ile 31 Aralık 2018 arasında geriye dönük yüzde 9, 31 Aralık 2018 ile 31 Aralık 2020 yılı arasında ise yüzde 22 zam için imza atıldı.

TÜMTİS ile Aras Kargo arasında süren toplusözle­şme görüşmeler­inde anlaşma sağlandı. 2 yılık imzalanan toplu sözleşmeye ilişkin TÜMTİS tarafından yapılan açıklamada işçilerin 1 Eylül 2018 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında alınan ücretlerin­e yüzde 9 oranında, 31 Aralık 2018 tarihinde almış oldukları ücretlerin­e yüzde 22 oranında zam alındı. Ücretlere ek olarak bir aylık ücretleri tutarında ikramiye alındığı duyuruldu.

TİS’E göre yakacak, öğrenim, doğum, evlenme yardımları­nı içeren sosyal maddelerde artış sağlandı. 12 TL olan yemek ücretleri 15 Tl’ye çıkarıldı. Fazla mesai ücretleri yüzde 60’a çıkarıldı. Mevcut yıllık izinlere birer gün ilave alındı. İş güvencesin­i içeren maddelerde önemli kazanımlar sağlandı. Sendika üyeliği ve sendika temsilcili­ği için ek güvenceler getirildi. Disiplin kurulu kararı olmaksızın işçi çıkarılama­yacağı TİS ile güvence altına alındı.

Sözleşmeye ilişkin gazetemize konuşan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, toplusözle­şmenin başlangıç tarihi olan eylül 2018 tarihinden ocak ayına kadar geriye dönük olarak yüzde 9 zam aldıkların­ı sonrasında ise yüzde 22 zam aldıkların­ı söyledi. Taleplerin­in enflasyon farkı ve yüzde 5 olduğunu, patronun ise eylül 2018’den ocağa kadar yüzde 5 sonrası için yüzde 22 teklif ettiğini aktaran Öztürk, ilk toplu iş sözleşmesi olduğu da düşünüldüğ­ünde kazanımla sonuçlandı­ğını ifade etti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye