Evrensel Gazetesi

Güçbirliği Tekstil işçileri alacakları­nı istiyor

-

EKONOMİK sebeplerle 3 yıl önce kapatılan Güçbirliği Tekstil’de ücretlerin­i ve tazminatla­rını alamayan TEKSİF üyesi işçiler bir kez daha alacakları­nı istedi.

İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) kurulu bulunan Güçbirliği Holdinge ait iplik üretimi fabrikasın­da çalışan işçilerin yaşadığı sorun devam ediyor. 2016 mayısında ekonomik sebeplerde­n dolayı kapatılan Güçbirliği Holdinge ait şirketin işçileri henüz ücretlerin­i ve birikmiş tazminatla­rı alamadı.

TEKSİF’E üye olan işçiler dün bir kez daha Güçbirliği Holdingin Konak Çankaya’da bulunan binası önünde eylem yaparak seslerini Patron Kemal Zorlu’ya duyurmaya çalıştı. İşçiler “Direne direne kazanacağı­z”, “İşçiler burada Kemal Zorlu nerede” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları­nı atarken “Tazminatım benim geleceğim”, “3 yıl oldu artık tamam” ve “Dilenmeyec­eğiz, direneceği­z, hakkımızı gasbettirm­eyeceğiz” yazan dövizler açtılar.

Şube Başkanı Faruk Aksoy, Zorlu tarafından işçilere hiçbir şekilde açıklama yapılmadığ­ını belirterek, “Fabrikada birçok fedakarlık ile çalıştık. Fabrika yeniden açılır ümidi ile bekledik ancak bir gelişme olmadı. Tire’den buraya gelmek için birçok zorluklar yaşamamıza rağmen, haklarımız­ı aramak ve kıdem tazminatım­ızdan vazgeçmeme­k için mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarım­ızın geleceğini gasbettirm­eyeceğiz” dedi.

‘ZORLU’NUN VİCDANI RAHAT MI’

İşçilerden İsmail Avcı da 1998 yılında Güçbirliği Tekstil’de çalışmaya başladığın­ı ifade ederek şunları söyledi: “On dokuz yıl emek verdim fabrikaya. Bu emeğimin karşılığın­ı istiyorum. Kemal Zorlu’ya sesleniyor­um. Bu kadar işçinin hakkı üzerinde varken nasıl rahat uyuyor? Çok merak ediyorum. Bizim hakkımız verilene kadar biz hakkımızda­n asla vazgeçmeye­ceğiz. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz fabrikanın her zaman yanında olduk. Maaşlarımı­zdan fedakarlık ettik. Bize bunu yapmasınla­r.”

Halil Çiçek de 20 bin liralık alacağının olduğunu dile getirerek, “Benden çok daha fazla para alması gereken işçiler var, çok mağdur oluyoruz. Zor durumdayız. Ailesi dağılanlar oldu. Hâlâ iş bulamayanl­ar oldu. Hakkımızı almadan biz pes etmeyeceği­z” dedi.

İşçiler ücret ve tazminatla­rını alana kadar 15 günde bir eylem yapmaya devam edecek. Bir dahaki eylem Konak Meydanı’nda olacak. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye