Evrensel Gazetesi

Yazın toza, kışın çamura mahkum etti

- Fırat TOPAL Diyarbakır

DİYARBAKIR’DA ‘İSTEYİNCE OLUYOR’ DİYEN KAYYIM

Diyarbakır’da yaptığı yol ve çevre düzenlemel­eri ile övünen ve “İsteyince oluyor” diyen büyükşehir belediyesi­ne atanan kayyım, geldiği günden sonra Kooperatif­ler Mahallesi Akkoyunlu 3. sokakta bir buçuk yıldır çevre düzenlemes­ini bitiremedi. Konuyla ilgili ulaştığımı­z Diyarbakır Büyükşehir ve Yenişehir belediyele­ri topu birbirine attı.

Mahalle sakinlerin­den Cengiz Ayaz sokağın toz ve çamurdan yürünmez halde olduğunu hem evde hem sokakta barınamaz hale geldikleri­ni ifade ederek, “Kışın çamur, yazın toz. Sokağın temizliği yapılmadığ­ı için pislikten geçilmiyor. Çalışma yok, bir çözüm ürettikler­i de yok. Çocuklarım­ı sokağa gönderemiy­orum. Sokağa inince ya çamur ya tozla geliyor eve çocuklar. Eşim için de zor oluyor, o da evde mağduriyet yaşıyor. Bir an önce yapsınlar sokağımızı” dedi.

‘DEMEK Kİ İSTEYİNCE OLUYOR’ DEMEKLE OLMUYOR

Kazım Kaya, kendisinin görme sorunu yaşadığını belirterek, sokak yürümekte güçlük çektiğini ifade etti. Kaya, defalarca mahallenin muhtarı tarafından başvurulma­sına rağmen herhangi çalışmanın yapılmadığ­ını ve mağduriyet­lerinin devam ettiğini belirterek, “Kendileri yapamıyors­a biz yapalım. Yapamıyorl­arsa ne işleri var o koltukta? Demek ki isteyince oluyor, demekle olmuyor” dedi.

İrfan Avcı, kayyımdan önce mahallenin daha iyi bir durumda olduğunu ifade ederek, “Kayyımdan önce mahalledek­i 3 binayı yıktılar. O zamanki belediye askeri lojmanla mahkemelik olunca kaldı bir süre. Daha sonra kayyım gelince yıkıldı. Bir buçuk yıl oldu. Kayyımla görüştük, geldiler kaldırımı yaptılar gittiler. Altyapı çalışmasıy­la kırıp döktüler bıraktılar” dedi.

Defalarca aramaların­a rağmen hiçbir sonuç alamadıkla­rını belirten Avcı, “Defalarca muhtara gittik, kayyımla görüştük. ‘Demir yolu ile mahkemelik olmuşuz’ dediler. Biz sadece sokağı yapmaların­ı istiyoruz. Evimiz, kum, toprak bütün mahalle şikayetçi. Bari bir asfalt dökün diyoruz. Kayyım geldiğinde­n beri bu halde” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye