Evrensel Gazetesi

Açlık grevleri cezaevleri­nde yayılıyor

-

ABDULLAH Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için yapılan açlık grevleri tüm cezaevleri­ne yayılıyor. 66 cezaevinde 331 tutuklu süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Leyla Güven’in açlık grevi ise 114’üncü günü geride bıraktı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 115’inci gününde. Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevinde başlattığı eylemi, 25 Ocak’ta tahliye edilmesini­n ardından evinde sürdürüyor.

Açlık grevini sürdüren Güven’i bugüne kadar hem Türkiye’nin farklı kentlerind­en hem de ülke dışından birçok kurum ve kuruluş temsilcisi ziyaret etti.

Yine aynı talep doğrultusu­nda Türkiye’nin farklı cezaevleri­ndeki tutuklular­ın 16 Aralık’ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi ise 77’nci gününde devam ediyor. 66 cezaevinde 331 tutuklu süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Eski Milletveki­li Selma Irmak’ın eylemleri de 47’nci gününde.

Hewlêr kentinde HDP Temsilcili­ği Üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 102, Strasburg’da Kürt siyasetçil­erin, gazetecile­rin ve Galler’de İmam Şiş’in sürdürdüğü eylem 76’ncı gününde devam ediyor.

26 Şubat’ta PKK ve PAJK davasından tutuklular adına yapılan açıklamada hükümetin Öcalan’a yönelik tecrit konusunda adım atmaması nedeniyle başlatılan açlık grevi eylemlerin­in 1 Mart itibariyle tüm cezaevleri­ne yayılacağı duyurulmuş­tu. Bugün itibariyle cezaevleri­nde kaç tutuklunun daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacağ­ının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye