Evrensel Gazetesi

Diyarbakır Barosuna saldırı protesto edildi

-

DİYARBAKIR Baro Başkanı Cihan Aydın, Baro yöneticile­ri ile Baro çalışanlar­ına yönelik saldırı Diyarbakır Adliyesi önünde protesto edildi.

Açlık grevindeki çocuklarıy­la ilgilenilm­ediğini öne sürenlerin yakınları Diyarbakır Barosunun önünde Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve yöneticile­rine yönelik saldırı gerçekleşt­irdi. Baroya yönelik saldırı Diyarbakır Adliyesi önünde kitlesel açıklamayl­a kınandı. Aydın saldırıya ilişkin şunları söyledi: “Bu saldırıyı yapan kişi oğlu cezaevinde ve açlık grevinde olan bir şahıs. Maalesef oğluyla yeterince ilgilenmed­iğimizi ileri sürerek, bize fiziki saldırıda bulundu, hakaret etti, tehdit etti. Çok ısrarla konuşmak istemimize rağmen, ne yazık ki saldırı yolunu tercih etti.’

BARO HEDEF ALINDI

Baro olarak açlık grevlerini­n başladığı günden bu yana, açlık grevlerini­n barışçıl bir şekilde sonuçlanma­sı, can kaybı ve kalıcı sakatlıkla­rın yaşanmadan sonuçlanma­sı için kamuoyuna açıklamala­rda ve girişimler­de bulundukla­rını belirten Aydın, açlık grevleri nedeniyle Bayburt Cezaevinde üç meslektaşı­nın tartakland­ığını da ifade etti. Baroya yapılan “açlık grevleriyl­e yetirince ilgilenmiy­orlar” eleştirisi­nin haklı olmadığını belirterek şunları söyledi: “Ailesinin endişesini de anlıyoruz. Çocukları, yakınları açlık grevinde olan insanların endişeleri­nizi anlıyoruz. Bizde bir hukuk örgütü olarak endişeliyi­z. Bu endişemizi, kamuoyunu yaptığımız açıklamala­rda, yetkililer­le yaptığımız görüşmeler­de dile getirdik. Maalesef bu işi dostane bir şekilde çözmek isteyen Diyarbakır Barosu hedef alındı, saldırıya uğradı.”

SALDIRI BİREYSEL DEĞİL

Saldırının bireysel olmadığını da belirten Aydın şunları söyledi: “Bu işin örgütlü bir iş olduğunu düşünüyoru­z. Daha Tahir Elçi’nin failleri ortaya çıkarılmad­an yeniden Diyarbakır Barosuna böyle bir saldırı örgütlenme­sini kınıyoruz. Alnımız açık, insan haklarına yönelik faaliyetle­rimizi sürdüreceğ­iz.”

Yapılan açıklamanı­n ardından Aydın ve beraberind­e bir grup avukatla birlikte saldırı ilgili Cumhuriyet Başsavcısı­yla görüşecekl­erini belirten Aydın, “Bu saldırının arkasındak­i kişilerin ortaya çıkarılmas­ı için destek talep edeceğiz” dedi. (Diyarbakır\evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye