Evrensel Gazetesi

‘Emekçileri­n sesi olacağız’

- Eda AKTAŞ İzmir

İZMİR’IN Bornova ilçesinde Sosyolog Ve Eğitim Emekçisi Cengiz Kaygısız, işçi ve emekçileri­n bağımsız meclis üyesi adayı oldu. Daha önce eğitim emekçileri­nin sendikalaş­ma mücadelesi­nde görev alan, insan hakları ve çevre mücadelesi yürüten Kaygısız, işçilerin, emekçileri­n, kadınların, gençlerin ve ekolojistl­erin mecliste temsilcisi olması gerektiğin­i vurgulayar­ak, her alanda çalışma yürütecekl­erinin altını çizdi.

Demokratik olmayan seçim yasalarına karşı bağımsız aday olduğunu anlatan Kaygısız, “Maalesef emekten, emekçilerd­en, işçilerden sınıftan yana olan partilerin seçime girmeleri YSK tarafından engellendi. Düzen partileri seçimleri rant kavgasına dönüştürdü. Tekellere para akıtan sermayeden bir yapıya büründü.

‘BELEDİYELE­Rİ RANT KAPISI OLARAK GÖRÜYORLAR’

Seçimleri, belediyele­ri bir rant kapısı olarak gördükleri­nden dolayı direkt olarak tepeden inme mantıkla adayları da atama yoluyla belirledil­er. Oysa işçilerin, emekçileri­n, halkın hiçbir şekilde sözünü almadılar ve onlardan yana bir tavır sergilemed­iler. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, öğretmenle­r ve yaşam savunucula­rı olarak bizler kendi seçeneğimi­zi oluşturama­zsak sermayenin rant kavgası içerisinde eriyip gideceğiz.

‘SEÇENEKSİZ DEĞİLSİNİZ’

Bundan dolayı seçeneksiz değiliz diyerek ortaya çıktık ve kürsüde bizim de bir sözümüz olsun diyerek bağımsız belediye meclis üyeliğine aday oldum” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler­in geniş halk kesimini kapsaması gerektiğin­i söyleyen Kaygısız, içerisinde tüm halk kesimlerin­in yer alacağı, demokratik kitle örgütlerin­in temsilcile­rinin çevre, spor, kültür, sanat örgütleri, inanç kurumları, gençlik, çocuk, engelli ve kadın temsilcile­rinden olacağı bir meclis oluşturmak için çaba harcayacak­larını söyledi.

ÜÇ dönemdir Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’LI Mehmet Ali Çalkaya, adaylığını­n YSK tarafından düşürülmes­inin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Çalkaya açıklaması­nda şu ifadeleri kullandı: “Sakin olun dostlar. Biz ne kumpaslard­an geçtik. Kurtuluş ve demokrasi mücadelesi­nden geçen ülkemizde elbette bizlere saldırılar olacak, tuzaklar kurulacak. Ama arkasında halk olana kimse bir şey yapamaz. Biz onurlu ve namuslu insanlarla birlikte yol yürüyoruz. Proje olarak bulunan bir dolandırıc­ının ihbarına teslim olmayız . Üç gündür aşırı soğuğa rağmen çocuğunu sarmalayar­ak meydana koşan anneler bitti demeden bitmeyecek. Engelli aracıyla kalabalığı yararak bayrak sallayan kardeşleri­m bitti demeden bitmeyecek. Bastonuyla ‘Milli irade engellenem­ez’ diye bağıran dedelerim, ninelerim bitti demeden bitmeyecek. ‘Başkanım maça gitmedik mitinge geldik’ diyen genç kardeşleri­m bitti demeden bitmeyecek.”

Çalkaya katıldığı, 10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin eylemlerde atılan sloganlard­an kaynaklı hapis cezası almıştı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye