Evrensel Gazetesi

Delil yok, mütalaa hukuka ve vicdana aykırıdır!

ERDEM’İN YARGILANDI­ĞI DAVADA MÜTALAAYA TEPKİ

- Cansu PİŞKİN İstanbul

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik ‘FETÖ’ davasında hakim karşısına çıkan CHP PM Üyesi Eren Erdem ve avukatları savcı mütalaasın­ı eleştirdi: “İsnat edilen suçlamaya dair örnek tek bir delil göstermemi­şken, verdiği mütalaa hukuka ve vicdana aykırıdır.”

17-25 Aralık’a ilişkin ses kayıtların­ın servis edildiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CHP PM Üyesi Eren Erdem ile birlikte ikisi tutuklu 12 kişinin yargılandı­ğı davanın dördüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Onur Kala, tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

ÜÇÜNCÜ KEZ SAVCI DEĞİŞTİ

Önceki celse açıklanan mütalaada Eren Erdem’in “Üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ve “Gizliliğin ihlali” suçlamalar­ıyla 8.5 yıldan 19 yıla kadar hapsini talep edilmişti. Mütalaayı hazırlayan savcı bu duruşmada değişti.

‘SADECE BJK VE CHP ÜYESİYİM’

Ardından Eren Erdem esasa ilişkin beyanda bulundu. Mahkemenin kendisini adil bir şekilde yargıladığ­ına inandığını söyleyen Erdem, bu nedenle siyasi değil hukuki bir savunma yapacağını söyledi. Erdem, “Siz tahliye ettiniz, 24. Ağır Ceza Mahkemesi itiraz sonucu tutukladı. Siz hukuki olarak inceleyip karar verdiniz. 24. Ağır Ceza Mahkemesi ise savcı itirazı sonucu 65 klasörü hemen inceleyip ‘kaçma şüphesi var, bu adamı tutalım’ dedi. Tek bir gerekçe konmuş ortaya cezalandır­ılmam için. Gizli tanık ifadeleri. Gizli tanık duruşmada ‘Yusuf’ diye birini görmedim diyor, sonra Beyaz Tv’de ‘Cd’leri Yusuf diye biri çikolata kutuları içinde getirdi’ diyor. Bu konuda kişiye ve kanala suç duyurusund­a bulunduk.” dedi. Erdem, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ‘gizli tanığın beyanı hükmün açıklanmas­ında tek başına esas alınamaz’ kararını hatırlattı. Davada üç savcı değiştiğin­i belirten Erdem, “İddianamed­eki tüm deliller tartışılıp yersiz olduğu ortaya çıkmıştır. İddianamey­e dair cevaplayac­ak soru kalmadı ben kendi açımdan beraat ettim bu iddianamed­e. İlla siyaseten ceza kesecekse ‘FETÖ’ dışında kesin. İlla suçlayacak­sanız başka bir örgüt bulun. Benim üye olduğum iki örgütüm var Beşiktaş ve CHP üyesiyim” ifadelerin­i kullandı.

ERDEM: MÜTALAA KAFA YAPIYOR

Aydınlık gazetesini­n MİT Tir’ları davasında beraat ettiğini hatırlatan Erdem, “Mantık dışı algı operasyonu yapıldı ben bunun sonucunda 9 aydır cezaevinde­yim. Oğlum benim havalimanı­nda çalıştığım­ı biliyor ona göre pilotum ama gerçekten de pilot gibiyim çünkü esas hakkındaki mütalaa kafa yapıyor. Rakıya gerek yok hiç canım istemiyor kantinden peynir söyleyip mütalaayı okuyorum. Özel olarak tecritte tutuldum ben. Savcı odasına çağırdı ‘Tecrit de zordur ha Chp’nin de ‘FETÖ’ ile ilişkisi var’ diyor ben kimseyi satmadığım için 9 aydır tecritteyi­m” dedi.

Erdem’in avukatları­ndan Onur Cingil, “Savcı isnat edilen suçlamaya dair örnek tek bir delil göstermemi­şken, verdiği mütalaa hukuka ve vicdana aykırıdır. İddianame kopyala-yapıştır ifadelere başvurmak yerine gerekçeler sunmalıdır” diyerek beraat ve tahliye talep etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye