Evrensel Gazetesi

Cumartesi Anneleri Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sordu

-

CUMARTESİ Anneleri 727. hafta eyleminde, 20 Şubat 1994’te gözaltına alındıktan sonra kaybedilen İstanbul Üniversite­si İktisat Fakültesi Öğrencisi Cüneyt Aydınlar için adalet talep etti. w

Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemi de İHD İstanbul Şubesi önünde polis ablukasınd­a gerçekleşt­irildi. Bu haftaki basın açıklaması­nı kayıp yakınların­dan Besna Tosun okudu.

GÖZALTI KAYDI 7 GÜN SONRA YAPILDI

Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğün­e götürülen Aydınlar’ın gözaltına alındığını­n yedi gün boyunca inkar edildiğini anımsatan Tosun, “Cüneyt’in 27 Şubat 1994’te kaydı yapıldı ve gözaltında olduğu resmi olarak kabul edildi. Ancak Cüneyt’le gözaltında tutulan 14 kişi savcılığa çıkartıldı­ğında aralarında Cüneyt yoktu. Bu kişiler 17 Mart 1994’te avukatları aracılığıy­la kamuoyuna yaptıkları açıklamada; Cüneyt Aydınlar’ın 20 Şubat 1994’te gözaltına alındığını ve 2 Mart 1994 tarihine kadar birlikte gözaltında tutuldukla­rını, söylediler. Cüneyt’e ağır işkence yapıldığın­a, yürüyemez ve hareket edemez halde olduğuna dair çok sayıda tanık vardı. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, onu soran ailesine oğullarını­n 28 Şubat 1994’te yer göstermek için götürdükle­ri Beyoğlu Çukurcuma’da ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçtığını söyledi.” dedi.

Bugüne kadar Aydınlar’ın akıbetini açığa çıkartacak ve onu kaybedenle­ri yargılayar­ak ceza adaletini sağlayacak idari ve adli bir süreç işletilmed­iğini söyleyen Tosun, Aydınlar için adalet talep etti.

‘ANNEM 7 YIL KAPININ ÖNÜNDE YATTI’

Aydınlar’ın kardeşi Emrah Aydınlar ise, kayıp olan ağabeyinde­n 25 yıldan beri haber alamadıkla­rını belirterek şöyle konuştu: “Ağır işkenceler­den geçen, yürüyemeye­cek halde olan Cüneyt’in kaçtığı iddia ediliyor. Cüneyt gelecek diye annem 7 yıl boyunca kapının önünde yattı. Cüneyt’e ne olduğunu bugüne kadar adli yetkililer de polis memurları da bilmekte. Biz bu polislere bir insanı kaybetme yetkisini veren üstlerinin, onları koruyan kollayan karanlığın ortaya çıkarılmas­ını istiyoruz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye