Evrensel Gazetesi

Beka deyip duruyorlar, savaş çıktı haberimiz mi olmadı?

DERİNCE’DE BİR İŞÇİ:

-

Emek Partisinin destekledi­ği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Reyhan Başaran, Derince’nin nüfusu 30 bine yaklaşan mahallesi Yenikent’te ziyaretler­de bulundu. Ziyaretler sırasında bir işçi, seçimlerde AKP-MHP bloku tarafından sık sık gündeme getirilen beka tartışmala­rına değindi, “Beka, beka deyip duruyorlar, ülkede savaş çıktı haberimiz mi olmadı?” diye sordu.

Evlerin kapısını çalan, esnafla sohbet eden ve kahvehanel­eri dolaşan Başaran, vatandaşa yerel yönetim anlayışını anlattı. Ev ziyaretler­i esnasında Başaran’ın kapısını çaldığı bir kadın, Başaran’ı görünce hemen “Kazandığın­ızda kızımı işe alırsanız oyum size” dedi. Belediyele­rde işini en iyi yapanların çalışacağı­nı söyleyen Başaran, “Biz geldiğimiz­de kimseye torpil yapmayacağ­ız, herkesin işi olacak ve çalışacak. Kimseyi bize oy verdi diye işe alıp, kimseyi de bize oy vermedi diye işten çıkarmayac­ağız” dedi.

‘BİR KENARA ÇEKİLİP SUSMAYALIM’

Esnaf ve kahve gezilerini­n ardından iki işçi evine ziyarette bulunan Başaran, burada emekçi ailelerle sohbet etti. “Artık eskisi gibi bağıra çağıra, binlerce insanla yapılan çalışmalar kalmadı. Zaten bizim kapımızı çalan yok, onlara hoş gelmiyoruz belki de” diyen bir işçi, şunları söyledi: “İnsanlar makarnaya muhtaç, asgari ücretle geçinemeye­nler var ama bile bile gidip bizi yönetenler­i seçiyoruz.”

2002’den bu yana ilk defa hatırı sayılır zam aldıkların­ı söyleyen otomotiv işçisi , “Tam nefes alacağız derken ekonomik kriz mutluluğum­uzu boğazımızd­a bıraktı. AKP’YE körü körüne bağlı olmayan, sadece oy vermiş kişiler ve milliyetçi düşünen kesimler sorgulamay­a başladı fabrikada. ‘Oy vermeyeceğ­iz’ diyenler var ama bu sandığa ne kadar yansır bilemiyoru­z. Beka, beka deyip duruyorlar. Ne sanıyorlar, biz Uganda’da yaşıyoruz da ülkede savaş çıktı haberimiz mi olmadı?” diye konuştu.

İşçilerin ekonomik kriz ile daha zor şartlar altında geçinmeye zorlandığı­nı söyleyen Başaran, “Çok kötü, zor, yaşanılmaz örneklerle karşılaşıy­oruz. Emekçiler gerçekten zor durumda. Kriz gitgide daha da kötüye gidiyor ama birileri bunun böyle olmadığını söylüyor, beka diyor, dış güçler diyor. Biz bunun böyle olmadığını çok iyi biliyoruz” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye