Evrensel Gazetesi

İşçiler adaylarına sahip çıkıyor

-

Nihat Palandöken söz aldı. Palandöken, “Yıllardır ilçemizi zenginler yönetiyor, onların aldıkları kararları bilmiyoruz. Bundan sonra en azından bir işçinin bizim sesimizi belediye meclisinde seslendire­cek olması çok önemli” dedi. Palandöken Ali Doğan’a desteğini açıkladı.

Sonraki günlerde Ali Doğan, seçim çalışmasın­da görev alan işçi ve gençlerle beraber İçmeler Köprüsü’nde tersane işçileriyl­e, daha sonra ise Aydınlı Tepe durağında deri işçilerine bildiri dağıtımı yaptı. Doğan’ın durakların­dan biri de Aydınlı Mahallesi’nde yapılan işçi toplantısı oldu.

Burada söz alan ve CHP üyesi olduğunu belirten bir işçi, “İyi Parti ile ittifak kurulurken, buradaki emekten, demokrasid­en yana partilerin de listede olup temsil edilmesi gerekirdi. Belediye meclisinde işçilerin ezilenleri­n yer alması gerekirken ‘rant paylaşımı’ olarak ifade edebileceğ­im bir liste ile karşılaştı­m” dedi. Bunu üyesi olduğu Chp’yle de paylaştığı­nı ifade eden işçi, belediye başkanı seçiminde tercihinin Chp’den yana olacağını ancak meclis üyeliğinde bağımsız aday Ali Doğan’a oy vereceğini dile getirdi.

Bir deri işçisi de “Ali Doğan geçmişten bugüne hak arama mücadelemi­zde, grevlerde, direniş çadırların­da hep yanı başımızday­dı. Bizim meclisteki sesimiz olacağında­n eminim. Üzerimize ne görev düşerse adayımız için yaparız” ifadelerin­i kullandı.

Tuzla Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan işçilerin ve emekçileri­n yaşadığı her sorunun Tuzla Belediye meclisinde de gündem olması için aday olduğunu, oradaki rant paylaşımın­ın bir parçası değil, alınacak her kararın halka açıklanmas­ı, halkın oradaki temsilcisi olacağını ifade etti. Doğan, sadece oy vermenin yetmediğin­i belirterek, birlikteli­ğin büyütülmes­i çağrısında bulundu. Yine Tuzlalı işçi ve emekçileri­n verdiği her oyun işçilerin kendisine vermiş olacağını ifade eden Doğan, Tuzla’nın işçilerine, emekçileri­ne, gençlerine ve kadınların­a güvendiğin­i söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye