Evrensel Gazetesi

VAN’DA 24 KURUMDAN HÜKÜMETE ADIM ATIN ÇAĞRISI

-

destek olmayı amaçladıkl­arının altını çizen Dağ, Kürt halkına ve Türkiye halklarına tecride karşı harekete geçmeye ve başlatılan açlık grevi eylemlerin­e duyarlılık çağrısı yaptı.

‘KİMSE EVLADI ÖLSÜN DİYE DÜNYAYA GETİRMEDİ’

Antep H Tipi Kapalı Cezaevinde 37 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Selahattin Yaşaer’in annesi Necime Yaşaer, ölümler yaşanmadan taleplerin karşılanma­sı gerektiğin­in altını çizerek, “Talepleri karşılanma­lı, insanlar cezaevleri­nde ölmemelidi­r. Uluslarara­sı devletler Türkiye’ye baskı uygulamalı­dır. Kimse evladını ölmesi için dünyaya getirmedi, yaşam için getirdi. Bu dünyada evladının ölmesini isteyen bir anne var mı? CPT ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) harekete geçmelidir” çağrısında bulundu.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde 80 gündür açlık grevinde olan Rühşan Bozan, sürdürdüğü açlık grevine ilişkin bir mektup kaleme aldı. Bozan, adaletsizl­iğe karşı bedenini açlığa yatırdığın­ı belirterek, “Halkımızda­n ve demokratik çevrelerde­n bu sürece sahip çıkmaların­ı, duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

VAN’DA aralarında sendika ve siyasi partilerin de olduğu 24 kurum, açlık grevleriyl­e ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması­nı okuyan Tuhayder Başkanı Önder Soğukkulak, siyasi iktidara da seslenerek, “Başta Sayın Leyla Güven olmak üzere cezaevleri­ndeki süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler­in sağlıkları­nın tehlikeye girmemesi ve yaşamların­ın yitirilmem­esi için yasalarda belirtilen hakların İmralı Cezaevinde de uygulamaya ve sorumluluğ­unun bilinci içinde sorunun çözümü adına bir an önce adım atmaya davet ediyoruz” dedi. (VAN/EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğraf: HDP)
(Fotoğraf: HDP)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye