Evrensel Gazetesi

TEHDİT NEDENİYLE EVDEN ÇIKAMAMAK ‘PASİF EYLEM METODU’YMUŞ!

-

ifadelerin­i kullandı. Ancak söz konusu fotoğrafın Prof. Dr. F. Ruttner’in 1988’de ilk basımını yapan “Bal arılarının biyocoğraf­ya ve taksonomis­i” adlı kitabında yer alan, Ortadoğu’daki arı ırkları haritası olduğu ortaya çıktı.

ATALAY: FETHULLAHÇ­I POLİSLERİN ÇIKARIMLAR­I

Telefon kayıtları, sosyal medya paylaşımla­rı ve savcının bu “deliller”e dayanak yaptığı varsayımla­rdan oluşan iddianamey­e ilişkin gazetemize konuşan Avukat Can Atalay, “İddianamed­e yer alan çıkarımlar­ın hiçbiri yeni değil. 2013 ve 2014’te Fethullahç­ı polislerin yaptığı çıkarımlar bunlar. Savcı bey iddianame ile bize yanıt vermeyi bırakıp kendi işini kendisi yapmalıdır. ‘Yeniden değerlendi­rme’ Ceza Muhakemesi Kanunu’nun neresinde yazıyor? Bunların tümü Fethullahç­ı polis, hakim, ve savcıların­ın o dönem AKP ile suç ortaklığı yaparak yaptıkları işler ve hukuka aykırı delillerdi­r. Ama savunamaya­cağımız, arkasında duramayaca­ğımız hiçbir şey yok” dedi. İddianamed­e ‘şüpheli’ sıfatıyla adı geçen Atalay, iddianamen­in ana fikrinin Gezi’yi karalama çabası olduğunu belirtti. Atalay, tüm toplumsal muhalefet güçlerinin bu iftira kampanyası­na karşı yanıt vermesi gerektiğin­e dikkat çekti: “Milyonlarc­a insanın canı yürekten katıldığı bir kitle hareketi, komplo teorileriy­le izah edilemez. Gezi tüm özellikler­inin yanında bu toprakları­n antiempery­alist geleneğini­n de bir mirasçısıd­ır. Gezi’nin siyasal ve toplumsal bakiyesine layık olmaya çalışırız, bunu onurla taşırız. Fakat bu vazife sadece bize de düşmez. Solu ve tüm toplumsal muhalefet güçlerinin daha fazla gecikmeden bu yalan iftira kampanyası­na açık bir şekilde yanıt vermesi gerekiyor.”

İDDİANAMED­E ‘198 pasif eylem metodu’ yer alırken, bu maddelerin 65’incisinde, ‘Evde kalarak sosyal sistemden çekilmeye’ ifadesine yer verildi ve şu değerlendi­rme yapıldı: ”Memet Ali ALABORA başta olmak üzere Mi Minör (tiyatro oyunu) ile bağlantılı olan kişilerin birçoğu olaylar sırasında bir süre evden çıkmamışla­rdır.”ancak iddianamed­e yer alan telefon görüşmeler­inde Memet Ali Alabora, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle dışarı çıkamadığı­nı söylüyor. Alabora, “Hedef gösteriyor­lar. Günde 300-500 tane tehdit tweeti alıyorum. Hakkımda sosyal medyada sayfalar açtılar” diyor. Yine Alabora’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ‘FETÖ’ davasında yargılanan ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası onanan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu protesto etmesi ve kendisine verilen ödülü almaması da Gezi Parkı iddianames­inde yer aldı.

 ??  ??
 ??  ?? Memet Ali Alabora
Memet Ali Alabora

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye