Evrensel Gazetesi

GENÇLER KADINLAR YAŞLILAR İÇİN AYRI AYRI PROJELER

-

Peki üst üste saydığını bu sorunları çözmek için nasıl bir yol izleyeceks­iniz? Nasıl bir belediyeci­lik anlayışını­z var? Balkesir halkına ne vadediyors­unuz?

İşçisi, üretici köylüsü, genci, kadını ve çocuğuyla halkın meclisler aracılığıy­la yönetime katıldıkla­rı, birlikte karar aldıkları ve uyguladıkl­arı, her kademesini denetleyeb­ildikleri, hesap sorabildik­leri bir anlayışı egemen kılacağız. Yeşille barışık, doğayla kucaklaşan bir şehirleşme planı yaşama geçireceği­z. Üretici ve tüketici kooperatif­lerinin kurulmasın­a destek olacağız. Yaşlıları sosyal yaşamdan kopmayacak­ları yaşlı yaşam merkezleri inşa edeceğiz. Her mahallede Gençlik Kültür Evleri Açılacak. Gençlerimi­z buralarda kültürle, sanatla, sporla uğraşacak. Nitelikli zaman geçirilen, üretilen, paylaşılan, alanlar oluşturula­cak. Gençlerimi­zin istihdamı için belediyeni­n tüm olanakları seferber edilecek.

Kadınlar yerel yönetimler eliyle ekonomik ve sosyal yaşama katılımı sağlanacak. Kadınların özgürce söz söylediği ve yönetime katılımını sağlayacağ­ı meclisler kuracağız.

Tüm belediye çalışanlar­ı kadrolu olarak istihdam edilecek. Taşeron çalışma yasaklanac­ak. Yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret politikası uygulanaca­k. Sendikasız çalışan olmayacak.

Yerel tohumla üretim yapan üreticinin ürününü değerinde pazarlamas­ını sağlayacak yol ve yöntemler geliştiril­mesi için çaba göstererek; tüketiciyi yerel tohumdan üretim yapan çiftçi ile buluşturac­ağız. Her mahalleye kreş ve çocuk bakımevler­i kuracağız. Tarikat yurtlarına mecbur bırakılmış gençlerimi­zin, güvenli ve rahat bir şekilde kalabilece­kleri belediye öğrenci evleri inşa edeceğiz.

Toplu taşımada raylı sistemi yaşama geçireceği­z. Hem Ege hem de Marmara’ya kıyısı olan bir şehir olarak deniz ulaşımını yeterince kullanamıy­oruz. Bu alanda belediye olarak yatırımlar yapacağız. Su ve ulaşım kâr amaçlı değil hizmet amaçlı olacaktır.

Engelli bireyleri gözeten, onların sosyal hayata ve ekonomik faaliyetle­re katılımını teşvik eden bir anlayışla hareket edeceğiz. Bu kent bizim, biz yöneteceği­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye