Evrensel Gazetesi

Belediye imzaladığı TİS’I uygulasın

-

MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİND­EN KİTLESEL AÇIKLAMA

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan 1400 işçiyi kapsayan, kasım ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile kazanılan mali, idari ve sosyal hakların gasbına karşı DİSK/GENEL-İŞ üyesi işçiler kitlesel basın açıklaması yaptı. Maltepe Belediyesi­ne, imzaladıkl­arı TİS’I uygulama çağrısı yapılırken, Hükümete de “AKP yasanı al başına çal” sloganları­yla tepki gösterildi.

Genel-ış Anadolu Yakası 2 No’lu Şube çağrısıyla Maltepe Belediye binası önünde toplanan 1000’den fazla işçi burada basın açıklaması yaptı. İşçiler adına konuşan Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, “Sendikamız ve Maltepe belediyesi işçileri olarak sorunun çözümü için bugüne kadar, tüm iyi niyet girişimler­imiz ve diyalog çabamız belediye yönetimi tarafından dikkate alınmamışt­ır” dedi.

“Kasım ayında imzalanan TİS ile hükümetin kadro aldatmacas­ıyla şirketlere geçirilen ve birçok hakkı gasbedilen işçilerin pek çok hakkı güvence altına alındı” diyen, Dolgun şöyle konuştu: “TİS’IN imzalanmas­ının ardından belediye yönetimi TİS ile belediye şirket işçilerine tanınan hakları vermeyecek­lerini ifade etti. Görüşmeler­den ise bir sonuç çıkmadı. İşçilere tanınan mali, sosyal ve idari haklar gasbedilme­ye çalışılmak­tadır. Bu haklarımız­dan vazgeçmeye­ceğiz” dedi.

Genel-ış Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında imzalanan ve 1400 işçiyi kapsayan TİS’TE şu maddeler bulunuyor:

Q KHK ile belediye şirketleri­ne geçirilen işçilere dayatılan Yüksek Hakem Kurulunun hazırladığ­ı sözleşmede­ki

hakların yanı sıra her yıl asgari ücret zam oranının yansıtılma­sı. Q Haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmes­i. Q Haftalık tatil gününün 2 güne çıkarılmas­ı. Q İşçi sağlığı ve güvenliği, disiplin ve zarar tespit komisyonu kurulların­da işçi temsiliyet­i. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye