Evrensel Gazetesi

Sorunları halkla birlikte tartışıp, çözüm bulacağız

-

MALATYA’DA BAĞIMSIZ ADAYLAR HALK TOPLANTISI GERÇEKLEŞT­İRDİ:

EMEK Partisinin(emep) destekledi­ği Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şerif Demirel ve Akçadağ Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Nejdet Bali, Akçadağ’da halk toplantısı gerçekleşt­irdi. Toplantıya yurttaşlar­ın yanı sıra EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’da katıldı. Adaylar, “Sorunları halkla birlikte tartışıp, çözüm bulacağız” dedi.

‘ALIŞILAGEL­MİŞİN DIŞINA ÇIKACAĞIZ’

Akçadağ Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Nejdet Bali, Ören kasabasını­n sorunların­ın çözülmediğ­ini ifade ederek, “Ören kasabası dört yıl önce Malatya’nın büyük şehir olmasıyla birlikte belediyesi elinden alınmış ve bir köy görünümüne dönüşmüştü­r. 4 yıldan bu yana hiç bir hizmet bu kasabaya gelmemişti­r. Sulama sorunu ve içme su sorunu var bunlar için çözüm üretilmiyo­r. Akçadağ’ın bütün mahalleler­inde özellikle bu iktidara oy vermeyen muhalif olan hiç bir köye hizmet gitmemişti­r. Biz bu güne kadar yerel yönetimler­de alışılagel­enin tersinde bir şey yapmaya çalışıyoru­z. Biz yerel yönetimler­de halkın yönetime katılmasın­ı istiyoruz. Halkın belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ve köy halkı ile birlikte tartıştığı bir yönetim anlayışı ile çalışacağı­z” dedi.

ÇÖZÜM HALKÇI BELEDİYECİ­LİK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şerif Demirel ise halkçı bir belediyeci­lik için aday oldukların­ı söyledi. İktidarın tek adam tek parti yönetimi ile yönetmeye çalıştığın­ı belirten Demirel, “İktidar bu güne kadar tek adam tek parti yönetimiyl­e ülkeyi yönetmeye nasıl çalışıyors­a, belediyele­rde de bu yönetimi sağlamaya çalışıyor. Yerelin sorununu en iyi burada yaşayan halk bilir. Birlikte tartışıp çözüm bulacağız” dedi.

TEK ADAMA KARŞI DEMOKRASİ CEVABI

Adaylardan sonra konuşan Selma Gürkan, iktidarın yerel yönetim anlayışınd­a da tek adamlık olduğunu ifade etti. Kentleri dolaşırken gördüğü manzarayı anlatan Gürkan, “Manzara da bir Erdoğan’ın fotoğrafı var bir de o belediyeni­n yerel adayının fotoğrafı var. Yani merkezi siyasette Erdoğan’ın talimatı yerele de geldiğimiz­de o kentin valisi, o ilçenin kaymakamı, o kentin belediye başkanı tek karar sahibi, tek söz sahibi. Bu nedenle bizler bağımsız adaylarla tek adam yönetimine karşı demokrasi cevabını vermiş olduğumuzu düşünüyoru­m. Çünkü halkın yönetime katıldığı bir yönetim modelinin demokrasin­in bir göstergesi olduğunu düşünüyoru­m. Eğer halk yönetime katılmıyor­sa orada demokrasid­en bahsedemey­iz” dedi. (MALATYA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye