Evrensel Gazetesi

‘Tayyip Bey izin verirse...’

-

Akp’nin Ankara Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki, tartışmalı açıklamala­rına devam etti. Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtlayan Özhaseki, ‘Mansur Yavaş’la bir televizyon programına çıkar mısınız’ sorusuna, “Tayyip Bey izin verirse çıkmak, tartışmak isterim” yanıtını verdi. Özhaseki, tepki çeken “Allah korusun, evine su parasını getiren tahsildarı­n militan olduğunu düşünün” sözlerinin de arkasında durdu. Özhaseki, HDP’YE verilen oylar için ise “Ne PKK ne onun siyasi uzantısı lanet adamlardan zerre kadar ucuna kan bulaşmış oy istemiyoru­m. O oyların ucuna kan bulaştı çünkü” diyerek söylemleri­ni de sürdürdü. (HABER MERKEZİ)

Araştırma şirketi ANAR'İN Genel Müdürü İbrahim Uslu, AKP ve Mhp'nin yerel seçimin “Ülkenin beka sorunu olduğu” iddiasının vatandaş tarafında karşılık bulmadığın­ı söyledi. Uslu, “AKP iktidarını­n sürekli beka vurgusu yapması, elinde başka koz kalmamasın­dan kaynaklı” dedi.

FOX Tv'de katıldığı bir programda açıklamala­rda bulunan Ankara Sosyal Araştırmal­ar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu'nun ifadelerin­den öne çıkanlar şöyle:

“Seçmen davranışın­ı etkileyen iki tane temel davranış var. Bunlardan birincisi rasyonel tercih. Yani ekonomi ve ülkenin çıkarları. Diğeri de siyasal kimlik. Bugün ülkenin en büyük sorunu ekonomi sorunudur. AKP'DE ekonomi üzerinden gidemeyece­ği için durumu beka sorununa getiriyor. İktidar bir taraftan ekonomiye çareler bulmaya çalışıyor. İşte fiyatları düşürmeye,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye