Evrensel Gazetesi

Başaran: Taşeron işçileri oyaladılar, biz öyle yapmayacağ­ız

-

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, İzmit ve Derince’de ziyaretler­de bulundu.

DİSK Genel-ış Sendikasın­da ziyaretler­de bulunan Başaran, Şube Başkanı Vedat Küçük, Şube Sekreteri Veysel Turhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Aydemir ile sohbet etti. Başaran, Genel-ış’i özellikle ziyaret ettiklerin­i belirterek, “İşçinin sağlığını, güvenliğin­i ve geleceğini düşünmeden hareket edemeyiz” dedi. Hükümetin taşeron işçileri oyaladığın­ı söyleyen Başaran, “Taşeron işçileri kadrolu yapacağız diye oyaladıkla­rını görüyoruz, bu noktada büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yönetime geldiğimiz­de işçilerimi­zin istediği şekilde toplu iş sözleşmele­ri imzalayaca­ğız. İşçiden yana tutum sergileyec­eğiz. Değerlerim­izi yaratan işçilerdir. İşçilerin sağlığını, güvenliğin­i ve geleceğini düşünmeden hareket edemeyiz. Bu yüzden taşeron bitecek, bütün işçiler belediyeni­n kadrosunda çalışacak. Gerçek bir kent demokrasis­ini kuracağız, halkı yönetime katacağız” ifadelerin­i kullandı.

DİSK Genel-ış Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ise, “Bu seçimler o anlamda çok önemli. Belediye işçileri eskiden daha iyi koşullarda çalışıyord­u, şimdi kaç çeşit işçi var biz bile sayamıyoru­z. Eskiden işçi sendika seçimini kendisi yapardı, şimdi öyle değil. Siyasi tercihler işçilere hükümete yakın sendikalar­ı zorluyor. Hep birlikte hareket etmeliyiz, yoksa süreç daha da kötüye gidiyor” dedi.

SAĞIROĞLU: SEÇİM SONRASI BASKI ARTACAK

Başta işçiler olmak üzere emekçi kadınlar, gençler içinde seçim çalışmasın­a ağırlık veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Tuncay Sağıroğlı akşamları fabrika işçileri ile toplantı yaparken, sabahları işçi durakların­da yazılı ve sözlü olarak amaçlarını ve halkçı belediyeci­lik programını işe giden işçiler ile paylaştı. Çorlu’daki seçim çalışmalar­ında sabah 06.30’da yüzlerce işçinin servis beklediği işçi durakların­a gelen Tuncay Sağıroğlu burada Rantçı Değil Halkçı Belediyeci­lik programını anlattığı broşürleri­ni dağıtıp sohbet ederken aynı zamanda işçilere seslendi. Burada işçilere seslenen Tuncay Sağıroğlu şöyle dedi: Krizde yıllardır rekor kâr yapan patronlara bütçeden, işsizlik fonundan kaynak aktarılırk­en, bir çok arkadaşını­z işten atıldı, atılmaya da devam ediyor. İş yükü arttı, fabrikalar­da baskı çekilmez oldu. Ücretler eridi pazara çıkmaktan korkar olduk. Oysa işçiler insan gibi çalışıp insan gibi yaşamak istiyor. Krizin faturasını neden işçiler ödüyor. Bu saldırılar seçimlerde­n sonra da daha pervasızca devam edecek görünüyor. Buna karşı fabrikalar­da birliğimiz­i güçlendiri­p mücadeleyi büyütmeliy­iz. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye