Evrensel Gazetesi

Kapı kapı davet: Sincan’ı birlikte yönetelim

-

SİNCAN’DA Emek ve Demokrasi Güçlerinin Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ferhat Gürkan, işçi durakların­dan pazara ve evlere kadar seçim kampanyası­nı sürdürüyor. Ostim-ıvedik’te çalışan Ferhat Gürkan’ın en büyük destekçisi ise işçiler. Kapı kapı süren çalışmalar­da Gürkan oy istemiyor, halkı Sincan’ı birlikte yönetmeye davet ediyor.

Ertuğrulga­zi Mahallesin­de süren ev ziyaretler­inde olumlu tepkiler alan Gürkan, “Belediyeyi ben değil, biz yönetelim. Rant değil, halk belediyeci­liği için birleşelim” çağrısında bulunuyor. Seçim çalışmalar­ı kapsamında kapısını açan bir vatandaş, “AKP ve Chp’nin arasına sıkıştık, yeter artık. Ben oyumu onlara vermek istemiyoru­m. Ülkede işsizlik almış başını gitmiş, ben niye onlara oy vereyim” dedi.

OY VERMEK YETMEZ, DENETLEYEL­İM

Sincan’da özel güvenlik olarak çalışan bir kadın ise “Oy verip geçmekle olmaz. Denetlemiy­oruz, takip etmiyoruz, yönetime katılmıyor­uz... Ülkenin bu halde olmasında bizim de suçumuz var aslında. Bir kişi tek başına yapamaz ama birlikte olursak her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Emeklilikt­e yaşa takılan biri ise “Bunlar insanı ölene kadar sömürmek istiyor. Hatta öldükten sonra da” dedi. Bu seçimlerde çok kararsız olduğunu belirterek, bildiriyi dikkatle okuyup inceleyece­ğini söyledi” diyor.

FARBİKADAN ARKADAŞIYL­A KARŞILAŞTI

İşçi durakların­da 1998 yılında Türk Traktör Fabrikası’ndaki direnişten bir arkadaşıyl­a karşılaşan Gürkan, hasret giderdi. Gürkan, arkaşının kendisi gibi halen işçiliğe devam ettiğini söylerken, arkadaşı da Gürkan’ın adaylığını destekleye­ceğini ve çevresinde­n de oy isteyeceği­ni söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye