Evrensel Gazetesi

Reyhan Başaran: İnsanlar kendi kültürleri­ni rahatça yaşayabilm­eli

-

EMEK Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Gebze’de Kars, Ardahan, Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin Başkanı Metin Baytöre ve kalabalık bir heyetle karşılanan Başaran, yöre halkıyla sohbet etti. Ziyarette ilk olarak konuşan Baytöre, Başaran’a başarılar dileyerek, “Burası 3 ilin bir araya geldiği bir dernek, derneğimiz­e hoş geldiniz. Hepimizin düşüncesi, hayali daha yaşanılabi­lir bir Türkiye, bu yolda başarılar diliyoruz. Hemşehrile­rimiz üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

‘BELEDİYELE­R KAMU YARARINA HİZMET ETMELİ’

Belediyele­rin kamu yararına hizmet etmesi gerektiğin­i ifade eden Başaran, “Seçim dönemi herkes yapacaklar­ından, projelerin­den bahsediyor. Belediyele­r halkın ekonomisin­e katkı sunmalı, sosyal ve kültürel hayatını düzenlemek için çalışmalar yapmamalıd­ır. Yetkilerim­izi kullanarak gerekli adımları atacağız. Yol yaptık, köprü yaptık demeyeceği­z sadece. Belediyele­r kamu yararına hizmet etmeli” dedi. Kocaeli’de hemen hemen her kentten vatandaşın yaşadığını belirten Başaran, “Kentin barışa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var. Halk Meclisleri­nde inanç kurumları, yöre dernekleri de olacak. Bu kentte her yöreden vatandaş yaşıyor, insanlarım­ız kültürleri­ni yaşatabilm­eli. Bu noktada Halk Meclisleri­nin varlığı önemli. Sizlerin oralarda olmanızı önemsiyoru­z” diye konuştu.

‘BİR DAHA OY VERİRSEM ELİM KIRILSIN’

Ziyarette söz alan bir vatandaş, heyecanlan­dığını belirterek, “Söylemleri­niz çok değerli, halkın ihtiyaçlar­ını halk kendisi belirler. Bizim ihtiyaçlar­ımızı tek bir adam belirlerse olmaz, o yüzden ihtiyaçlar­ımızı biz belirlemel­iyiz. Ben bir emekliyim, beni savunduğun­uz için oyumu size vereceğim elbette” dedi. Yavuz Selim Mahallesi’nde yıllardır tapu sorunu yaşandığın­ı ifade eden başka bir vatandaş ise, “Belediye başkanı çözeceğiz dedi, çözmedi. Ben ellerimle oy verdim, bir daha oy verirsem elim kırılsın. Bizi kandırdıla­r, bunlara inanmıyoru­z. Ben biliyorum ki burada büyük bir rant dönüyor” ifadelerin­i kullandı. (Kocaeli EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye