Evrensel Gazetesi

Belediye grevi bitirmek için adım atmıyor

- Metehan UD İzmir

DEV TURİZM-İŞ üyesi Karabağlar Belediyesi işçilerini­n başlatmış olduğu grev 13. günü geride bırakırken, işçilerin taleplerin­i görmezden gelen belediye yönetimi grevi bitirmek için adım atmış değil.

CHP’LI Karabağlar Belediyesi­ne ait Spor AŞ ile bu işyerinde örgütlü DİSK/DEV Turizm-ış Sendikası arasındaki ikinci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inin tıkanması üzerine başlayan grev devam ediyor. İşçilerin toplu iş sözleşmesi­nden talebi ücretlerin­in aynı işi yaptıkları diğer belediye işçilerini­n ücretlerin­in düzeyine yükseltilm­esi.

Evrensel’e konuşan işyeri temsilcile­rinden Kenan Kandemir, 4 aydır TİS’I masada bitirmek için çabaladıkl­arını belirtirke­n, “Başkan masadan kalkınca biz de greve çıkmak zorunda kaldık. Bu süreçte milletveki­lleri ve parti yöneticile­ri devreye girdi ama henüz bir gelişme sağlanamad­ı. Grevdeki arkadaşlar­ımız dik duruyor. Tesisleri kullanan halk ilk günlerde bizi CHP’YE, belediyeye düşmanlıkl­a suçladılar ama biz çalışma koşullarım­ızı anlatınca bize hak verdiler. Belediyeni­n yapmış olduğu açıklamada da halkta tepkiye neden olmuş” dedi.

Yüksek bir zam talep etmedikler­ini ifade eden Kandemir şunları söyledi: “Açlık sınırında maaş almak istemiyoru­z artık. Belediye KARBEL işçilerine 800 TL zam yaptı ama bize bu zammı çok görüyor. Bize ‘Belediye şirketinde çalışıyors­unuz, sendikalıs­ınız, başka hak istemeyin’ diyorlar. Sosyal haklar da bizim en doğal talebimiz. Pasomuz bile yok. Kartı olmayan tek belediye işçisi bizizdir herhalde. Bu şartları kabul etmemiz mümkün değil ve taleplerim­iz kabul edilene kadar grevi sürdüreceğ­iz. Biz bir kere grevi göze aldık. Bize KARBEL şirketinin haklarını sağlasın. Onlar da belediye işçisi biz de belediye işçisiyiz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye