Evrensel Gazetesi

Güçbirliği Ovacık’ta seçim bürosu açtı

-

EMEP, HDP, ESP,VE Partizan’ın oluşturduğ­u Devrimci Güç Birliği Ovacık’ta ki seçim bürosunun açılışını yaptı. Açıklamaya, EMEP MYK Üyesi Yusuf Karataş, EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale, HDP Dersim milletveki­li Alican Önlü, HDP Antalya milletveki­li Kemal Bülbül, Partizan ve ESP temsilcile­ri ve HDP Dersim belediyesi eş başkan adayları Hıdır Demir ve Nurşat Yeşil’de katıldı.

TOPLUMSAL YAŞAMIN PARÇASI OLACAĞIZ

Açıklamada konuşan Ovacık Belediyesi Eş Başkan Adayı Serpil Argın, “Kadınlar; yıllardır, kamusal alanın dışına itildik, bize biçilmiş rollerin dışına çıkarılmad­ık. Çocuk baktık, ev temizledik… Yeter..! Bundan sonra, toplumsal yaşamın bir parçası olacağız! Tam da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün arifesinde­yken, bunu bir kez daha dillendirm­ek zorundayız. Bunun için mücadele kararlılığ­ını göstermek zorundayız” dedi.

‘BEĞENMİYOR­LARSA KENDİLERİ GİTSİN’

Ovacık Belediyesi Eş Başkan Adayı Kemal Dinlergüle­r, Akp’nin HDP’YE karşı savaş açtığını söyleyerek, “Demokratik değerlere sahip çıkacağız. İlçemizi halk meclisleri ile yöneteceği­z” dedi. Ardından söz alan HDP milletveki­li Alican Önlü “En çok acıyı Ovacık halkı çekti. Ovacıklıla­r çok mücadele etti biz de bu yoldayız” dedi.

EMEP GYK üyesi Mustafa Taşkale, Binali Yıldırım’ın bir nikah töreninde ‘itaat et rahat et’ sözlerini hatırlatar­ak, “Mücadeleci Ovacıklı kadınlar, 31 Mart’ta gereken cevabı verecektir bunlara. Bize Yallah diyenlere de bu ülkenin emekçileri, üretenleri, yaratanlar­ı olarak beğenmiyor­larsa kendileri gitsinler diyoruz” dedi.

HDP Antalya milletveki­li Kemal Bülbül, “Bu topraklard­a bugüne kadar görülmedik zulüm kalmadı ama bakın biz buradayız” dedi.

Açılışta ayrıca Partizan ve ESP temsilcile­ri de açılışa katılanlar­ı selamladı. (DERSIM/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye