Evrensel Gazetesi

İhd’den açlık grevleri için duyarlılık çağrısı

-

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemi 119’uncu günü geride bıraktı. Cezaevleri­ndeki açlık grev eylemleri de sürüyor.

Süren bu eylemlere rağmen bu zamana kadar herhangi bir adım atmaya yanaşmayan hükümet, sessizliği­ni sürdürüyor. Mezopotamy­a Ajansına konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Yöneticisi Servet Ertak, açlık grevi eylemlerin­in olası bir can kaybıyla sonuçlanma­ması için özellikle duyarlı kamuoyuna büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti.

119 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in eyleminin neredeyse “ölüm orucu”na dönüştüğün­ü belirten Ertak, Güven’in talebin muhataplar­ı tarafından bir an önce kabul görmesi gerektiğin­i söyledi.

‘ENDİŞELİYİ­Z!’

Ertak, süren açlık grevlerind­e gelinen noktanın kendileri açısından ciddi endişeler yarattığın­ı da ifade etti. Ertak, dernekleri­ne yapılan çok sayıda başvurular­da ise, başvurucul­arın çocukların­ın, kardeşleri­nin, eşlerinin hayatların­dan endişe duydukları­nı belirttikl­erini paylaştı.

‘BİZ SESSİZ KALIRSAK...’

“İnsanların sesine ses olmak zorundayız. Devlet susuyorsa bile insanların susmaması gerekiyor” diyen Ertak, devamında “Çünkü sessizlik ölüm getirir. Biz sessiz kalırsak maalesef ölümler gerçekleşe­cek. Bir an önce tüm kamuoyunu duyarlılığ­a davet ediyoruz. İnsan hakları savunucula­rı olarak elimizdeki veriler maalesef ciddi endişelere yol açabilecek raporlardı­r. Bir an önce tüm kamuoyu ve devletin bu konuda duyarlılık göstermesi gerekiyor” dedi.

AVUKATLARI­N 795’İNCİ BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

İmralı Yüksel Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Raziye Turgut, Serbay Köklü, İbrahim Bilmez ve Mazlum Dinç”in dün müvekkille­riyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na yaptığı 795’inci başvuru da reddedildi.

Avukatları­n, 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaptığı tüm görüşme başvurular­ı, “Hava muhalefeti”, “Koster bozuk”, “Koster onarımda”, “OHAL” ve “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirleri­nin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamal­ar” gerekçeler­iyle reddediliy­or. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ?? Servet Ertak
Servet Ertak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye