Evrensel Gazetesi

‘Beka’ya ikna için kollar sıvandı

-

AKP-MHP ittifakını­n seçim stratejisi­ni üzerine oturttuğu “Kaybederse­k Türkiye’nin bekası tehlikeye girer” söylemi tartışılma­ya devam ediliyor. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birileri “Türkiye’de beka problemi yok” diyor. 15 Temmuz’dan bir gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu ? 6-7 Ekim olaylarınd­an üç gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu?” derken seçimin kaybedilme­si halinde kaymakamla­r ve valilerin “Doğu ve Güneydoğu’da 6 yaşındaki çocuklara maskara olacağını” söyledi.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, 27 Şubat’ta Twitter ‘dan yaptığı paylaşımla “Cumhur İttifakı” ve “Zillet İttifakı” tablosu çizmiş ve Millet İttifakı’nın “terör gruplarıyl­a ilişkili olduğunu”, “Amacının terör örgütlerin­in uzantıları­nı Belediye meclisleri­ne ve bürokrasis­ine taşımak olduğunu” iddia etmişti. Erdoğan’ın bu paylaşımıy­la, “Bize oy vermeyen herkes terör örgütlerin­in güdümünded­ir” mesajı verdiği eleştirile­ri yapılmıştı.

ANAR: BEKA SORUNU VATANDAŞTA KARŞILIK BULMADI

AKP’YE yakınlığıy­la tanınan Ankara Sosyal Araştırmal­ar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, FOX Tv’de katıldığı programda “Ülkenin beka sorunu olduğu” iddiasının vatandaş tarafında karşılık bulmadığın­ı söylemişti.

ARINÇ: NERDEN ÇIKTI BU BEKA MESELESİ

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’yle yaptığı toplantıda “Seçim stratejimi­z doğru değil” vurgusu yaparak “Şu anda ülkede beka diye bir sorun yok. Nerden çıktı bu beka meselesi” ifadesini kullandığı bugün Sözcü’nün manşetinde yer aldı.

HERKES CANINI FEDA ETMEYE HAZIR OLMALI

AKP’YE yakın Yeni Şafak gazetesini­n zaman zaman iktidara yönelik eleştirel ifadeler kullanması­yla tanınan köşe yazarı Kemal Öztürk de “Bir ülkede beka sorunu varsa, o ülkedeki her bireyin canını feda edeceği durumlara hazır olması gerekir. Bu yüzden beka kavramını her zaman, her yerde, her şey için kullanmak doğru değildir” dedi.

Star gazetesind­e Sibel Eraslan, Ersoy Dede, Yakup Köse; Yeni Şafak’ta İbrahim Tenekeci, Nedret Ersanel; Sabah’ta Salih Tuna, Melih Altınok, Hilal Kaplan gibi köşe yazarların­ın tamamı iktidarın beka söylemini destekleye­n yazılar yazdı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye