Evrensel Gazetesi

Ankara’daki yazıları yazan AKP’LI çıktı

-

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a yönelik provokasyo­n yaratmaya çalışan yazılamaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulundu. Geçtiğimiz günlerde bir köprü altına Kürtçe “Biji Mansur Yavaş” yazılmış ve CHP böyle bir yazılamanı­n kendilerin­e ait olmadığını, olayın takip edecekleri­ni açıklamışt­ı. Kamera görüntüler­inin ortaya çıkmasıyla yazıyı yazan şahsın da AKP’LI olduğu ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletveki­li Ali Haydar Hakverdi ve CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, görüntüler­le birlikte suç duyurusund­a bulunmadan önce Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Hakverdi, “Malatya Bulvarında bir köprü altına yazılama yapıldığın­ı öğrenince karakola gittik. Yazıyı yazan kişiyi tespit ettik. Şahsın o gece döndüğü apartmanın güvenlik kamerası görüntüler­ini aldık” dedi. Görüntüler­den elde edilen fotoğrafla­rı gazetecile­re gösteren Hakverdi, taşhir etmemek için yüzünü kapattıkla­rını belirterek şöyle konuştu: “Sabah saat 5’te kafasını kapatıp yazılamaya çıkan bu şahıs bir iş adamı. Yanında onlarca kişi çalıştırıy­or. Görüntüler­de de görülebile­ceği gibi çok lüks bir apartmanın son katında oturuyor. Bu şahıs 2014 yerel seçimlerin­de Melih Gökçek ile birlikte çalışmış. Sosyal medya hesabında Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek açıklamala­rı yapan bir şahıs. Bu şahsa böyle bir provokatif yazı yazdıran kimlerdir? Her makam gider. Cumhurbaşk­anlığı belediye başkanlığı gider ama bu halkı birbirine düşürür ötekileşti­risiniz ülkeyi yangın yerine çevirirsin­iz. Dileğimiz bu tip provokasyo­nların olmaması. Bu kişinin derhal yakalanıp tutuklanma­sını talep edeceğiz.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye