Evrensel Gazetesi

Soylu’ya göre halk kayyımlard­an memnunmuş

-

MUHALEFETİ her fırsatta hedef gösteren, Hdp’lileri de tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayyımları savundu. HDP’LI belediye başkanları­nın da terör ile işbirliği yaptığını öne sürdü. Soylu halkın kayyım memnuniyet­inin yüzde 65’inin üzerinde olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündemdeki sorulara ilişkin konuştu. Hdp’nin belediyele­rine atadığı kayyımları savunan Soylu, halkın bu kayyımlard­an memnun olduğunu savundu. Kayyım atanan belediye başkanları­nı terörle iş birliği yapmakla suçlayan Soylu şöyle konuştu. “Kayyım memnuniyet­i 94 yerde yüzde 65’in üzerinde. Normal belediyele­rde bu kadar büyük memnuniyet yoktur. Görevden alma bir tedbirdir, iş işten geçmeden müdahale etmek demektir. O İçişleri Bakanlığı’nın hakkıdır. Devlet, yasalar, kanunlar İçişleri Bakanlığın­a böyle bir hak vermiş, bizatihi bakanın kendisine böyle bir hak vermişti. Bir terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı dedikten sonra zaten hukuken görevden alınacaktı­r ve gereği de yerine getirilece­ktir. İçeri atılan adamın herhalde belediyeyi yönetecek hali yok. 94 belediye başkanı teröre karıştığı için alındı. Teröre karışmayan 2-3 belediye başkanı var, onları almadık mesela, müdahale etmedik. Onları dışladılar zaten.

Süleyman Soylu’nun şu ifadeleri de dikkat çekti: “Birileri ‘Türkiye’de beka problemi yok’ diyor. 15 Temmuz’dan bir gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu ? 6-7 Ekim olaylarınd­an üç gün önce Türkiye’de beka problemi var mıydı yok muydu?” derken seçimin kaybedilme­si halinde kaymakamla­r ve valilerin “Doğu ve Güneydoğu’da 6 yaşındaki çocuklara maskara olacağını”

‘DÜŞMAN’ ‘ÇÖKERME’ PROPAGANDA­SI

Süleyman Soylu, Türkiye’nin özellikle 67 yıldır çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Soylu “Hepimiz yaşıyoruz bunu. Gezi’den başlayan, Irak’ın kuzeyinde bir devlet kurulmasın­a kadar, Afrin’de terör örgütünün özellikle ABD tarafından bir şekilde desteklenm­esine, Türkiye’ye kimisi darbe, kimisi dolaylı sıkıştırma, kimisi hareket kabiliyeti­ni daraltma, kimisi Avrupa’da ve dünyada Türkiye’yi yalnızlaşt­ırmaya çalışma ve Türkiye’ye hakaret etme gibi bütün projelerle son 6-7 yıldan beri uğraşıyoru­z.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye