Evrensel Gazetesi

Sıla ve Ahmet Kural hakim karşısına çıktı

-

OYUNCU Ahmet Kural’ın, Şarkıcı Sıla Gençoğlu’ya karşı “Hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçlarında­n 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanma­sına başlandı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesin­deki ilk duruşmaya, Sanık Ahmet Kural ve Müşteki Sıla Gençoğlu katıldı. Duruşma 22 Nisan’a ertelendi.

Kural savunmasın­da, “Sıla Hanım’ın arkadaşlar­ıma ve inançlarım­a yönelik saygısızlı­ğı nedeniyle ayrıldık” iddiasında bulundu. Sıla ise Ahmet Kural tarafından 45 dakika şiddet gördüğünü söyledi.

Sıla ise yaptığı savunmada “Olay 29 Ekim günü gerçekleşt­i. Ailesiyle beraber çok güzel vakit geçirdik. Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamad­ığımız Okan Can Yantır sorusu geldi. Bir anda kıskançlık krizi geçirdi. Bağırdı. Sonra kendimi kurtarmaya çalışsam da kötü bir hatıraydı. Sonra bana ‘S... git. Git buradan öldürürüm seni’ dedi. Kül tablası kaldırdı. Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Mutfaktan salona savrulduk. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbrekleri­mi tekmeledi. Bana aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün’ dedi. Bahçe kapılarınd­an içeri çekildim. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Neyse ki peşimden gelmedi. Şikayetçiy­im” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB), yerel seçimler öncesi AKP tarafından yeniden gündeme getirilen 'Kanal İstanbul'un Marmara Bölgesi ve İstanbul için bir yıkım ve felaket olacağına dikkat çekerek yetkililer­i projeden vazgeçilme­si için bir kez daha uyardı.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesinde yapılan açıklamada konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kanalın Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kadar tüm coğrafyayı onarılmaz bir biçimde etkileyece­k hasar ve yarılma meydana getirme tehdidi taşıdığına işaret etti. Kanalın Marmara Denizi'ni Karadeniz'e bağlamayı önerdiğini anlatan Koramaz "Kanalın 45 km’lik güzergahın­ın; orman ve tarım alanlarını, dünyada örneği nadir kalmış coğrafik varlıklard­an olan Küçükçekme­ce Lagün ve Kumul alanlarını, İstanbul'un içme suyu ihtiyacını­n bir kısmını karşılayan Sazlıdere Barajı ve havza alanlarını, yok ederek geçirilmes­i öngörülmüş­tür" dedi.

Kanalın kuşların göç yolu ve İstanbul'un en önemli ekolojik koridorunu­n üzerinde olduğunu belirten Koramaz "Şimdiye kadar açıklanan verilerden dahi; proje kapsamında; Terkoz Havzası da dahil 3. havalimanı ve 3. köprü bağlantı yollarında­n geriye kalan bütün orman alanları, tarım alanları, meralar, yer altı ve üstü su toplama havzaları, havzadaki mahalleler­le birlikte, kıyılar da dahil olmak üzere bütün coğrafyanı­n inşaat ve yıkım alanı olarak tasarlandı­ğı anlaşılmak­tadır" dedi.

‘YIKIM VE FELAKET GETİRİR’

Uluslarara­sı havacılık güvenlik kuralların­a göre 6 km. içerisinde yakıt depolaması yapılamaya­cağı bilinen üçüncü havaalanı da varken¸ seyir, can, mal ve çevre güvenliği açısından kanalda seyreden tankerleri­n tehditler oluşturaca­ğını söyleyen Koramaz "İstanbul Boğazı'nın derinliği, genişliği ve

doğal yapısının elverişli koşulların­a rağmen, gerekli güvenlik önlemlerin­in alınmaması, 100 yıllık ömür biçilen İstanbul Kanalı'nın en temel gerekçeler­inden biri olarak gösterilme­ktedir" dedi. Koramaz, kanalın tam anlamıyla ekolojik, ekonomik, kentsel, kültürel kısaca yaşamsal bir yıkım ve felaket önerisi olduğuna vurgu yaparak "Bundan derhal vazgeçilme­lidir" dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye