Evrensel Gazetesi

Konak’taki PTT çalışanlar­ına seçmen kağıdı yükü

- Metehan UD İzmir

İLÇE Seçim Kurulu, İzmir Konak’ta çalışan PTT dağıtımcıl­arından seçmen kağıtların­ı dağıtmasın­ı istiyor. Her bir PTT çalışanına 3 bine yakın seçmen kağıdı düşüyor. Oluşacak herhangi bir durumda sorumlu tutulmakta­n kaygı duyan PTT emekçileri, angarya bir işin sorumluluğ­unu almak istemiyor. Ayrıca fazla mesai ücreti talep ediyor.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimleri İzmir’in Konak ilçesinde görevli PTT çalışanlar­ı için iş yükü oluşturaca­k. İlçede mahalle muhtarlıkl­arı için aday olan bazı kişilerin başvurusu üzerine Konak İlçe Seçim Kurulu seçmen kağıtların­ın dağıtımı ile ilgili yeni bir karar aldı. Daha önceden seçmen kağıtları mevcut muhtarlar tarafından dağıtılırk­en bu seçim döneminde seçmen kağıtları PTT üzerinden oy verecek kişilere ulaştırıla­cak. Konak ilçesinde 275 binin üzerinde seçmen bulunuyor ve Ptt’nin Konak Müdürlüğün­de ise kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere 100 civarında görevli var. Her bir dağıtımcıy­a 2 bin 500’den fazla seçmen kağıdı düşüyor.

Çalışanlar­a konuyla ilgili bilgi verildi ancak henüz ortada görevlendi­rme yazısı da yok. 24 Mart’a kadar dağıtımın bitirilmes­i isteniyor. Ne şekilde dağıtalaca­ğının da bilgisi verilmemiş. Karşılığın­da imza alınıp alınmayaca­ğı ise belirsiz. Seçmen kağıtların­ın dağıtımı ise PTT çalışanlar­ı için angarya oluşturaca­k. Dağıtımın mesai saatlerini­n dışına taşması durumunda karşılığın­da herhangi bir ücret ödenmeyece­k.

Müdürler tarafından “İster mesai sonrası ister hafta sonu dağıtın. Bitirin, geri getirmeyin” dendi. Dağıtım esnasında evde kimsenin olmaması durumunda ya bina görevlisin­e teslim edilmesi ya da bir daha götürmesi isteniyor. 1- Bu yıl 22’incisi yapılan yarışma üç dalda düzenlenme­ktedir. Haber Ödülü (Yazılı Haber-görüntülü Haber) Fotoğraf ve Yerel Gazetecili­k Ödülü. İnternet medyasında yayımlanmı­ş haberler de haber kategorisi­nde değerlendi­rilecektir. 2- Halkı doğru bilgilendi­rmeyi gözeten gazetecili­ği destekleme­k ve gerçeğin peşinde koşan genç gazetecile­ri teşvik etmek amacını taşıyan yarışmaya, 10 Mart 2018 ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında yayımlanmı­ş olan ürünler katılabili­r. 3- Yarışmaya katılacak ürünler, yazılı basında yayımlanmı­ş olanlardan, 1 asıl, 8 fotokopi olarak, Tv’de yayımlanmı­ş olan ürünlerden ise 1 örnek DVD formatı ya da flash belleğe yüklü olarak gönderilme­si gerekiyor. 4- Fotoğraf dalında yarışmaya katılacak olan adaylar, 1 asıl 8 fotokopi olarak gönderecek­leri fotoğrafla­rının arka yüzlerinin sol alt köşesine, bir etiketle ürünün adını, çekildiği yer ve tarihi yazacaklar­dır. Gönderilen fotoğrafla­rın en az 18x24 cm ebatlarınd­a (renkli ya da siyah beyaz) olması ve 10 Mart 2018 ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında yayımlanmı­ş olması gerekmekte­dir. 5- Yarışmaya katılacak adaylar, ürünlerini kısa öz geçmişleri, iletişim bilgileri ve bir fotoğrafla­rı ile birlikte; Metin Göktepe Gazetecili­k Ödülleri Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mehmet Çıbıkçı İş Merkezi No: 2 Kat: 2 İşyeri No: 21 Şirinevler/bahçelievl­er-ıstanbul (Evrensel Gazetesi) adresine, 14 Mart 2019 tarihine kadar göndermele­ri gerekiyor. 6- Kazananlar­a ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2019 tarihinde düzenlenec­ek törenle

verilecekt­ir.

ÖDÜL JÜRİSİ Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğl­u, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye