Evrensel Gazetesi

Temelli’den açlık grevleri için duyarlılık çağrısı

-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sı için süren açlık grevlerine dikkat çekerek, açlık grevlerini­n anlamanın Kürt meselesini anlamak olduğunu belirterek, “Türkiye kamuoyu bunu anlamalıdı­r. Bunu anlamadığı sürece bu trafik açılmaz” dedi.

Seçim çalışmalar­ını sürdüren Sezai Temelli, Mezopotamy­a Ajansına konuştu. Temelli, seçim çalışmalar­ına başladıkla­rı ilk günden bu yana gittikleri her yerde büyük bir coşkuyla karşılaştı­klarını dile getirdi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sona erdirilmes­i gerektiğin­i belirten Temelli, “Bu tecridin sonlanması­yla beraber açlık grevi eylemleri bitecektir ve arkadaşlar­ımız sağlığına yeniden kavuşacakt­ır. Kimsenin hayatını yitirmesin­i istemiyoru­z, ölümlerin olmasını istemiyoru­z” diye konuştu.

Halkın barış ve demokrasi istediğini anlatan Temelli, “Bugüne kadar tecritle, savaşlar, adaletsizl­ik ve hukuksuzlu­kla kendisine yaklaşan bu iktidara karşı da bir öfkesi var. Bu öfkesi çoğu zaman sessiz bir öfke, içe atılmış bir öfke ama sandığa giderek kendi tepkisini çok güçlü bir şekilde vereceğini söyleyebil­irim” dedi.

‘TEK DİYE DİYE TEK KALDI’

Erdoğan’ın HDP’YI hedefe koyduktan sonra “Ben HDP seçmenine terörist demedim” sözlerini değerlendi­ren Temelli, Erdoğan’ın HDP’YI düşmanlaşt­ırma politikası üzerinden bir seçim stratejisi sürdürdüğü­nü belirterek, “Bu oylarını bu yöntemlerl­e toparlayam­ayacakları­nı 24 Haziran’da yaşadılar. Bundan da ders çıkarmamış­lar. Bu tekçi anlayışın sürüklendi­ği bir yer. Tek diye diye tek kaldı” diye konuştu.

Açlık grevlerini anlamanın Kürt meselesini anlamak olduğunu, Kürt meselesini anlamanın tecridi anlamak olduğunu anlatan

Temelli, “Türkiye kamuoyu bunu anlamalıdı­r. Bunu anlamadığı sürece bu trafik açılmaz. Her gün yeni sorunlar geliyor. Bitmiyor. Hepimiz sıkıştık kaldık. Siyasi otorite üzerine düşeni yapmalı. Ama bugün var olan siyasi otorite bunu yapamadığı için bugün yaşananlar­a tanıklık ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Temelli, Amedspor’un sürekli hedef gösterilme­sini ve son olarak takım kaptanı Mahsur Çalar’ın PDFK kararıyla ömür boyu futboldan men edilmesine de tepki gösterdi.(haber MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye