Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN KADIN YÜRÜYÜŞÜNÜ HEDEF ALDI

-

CUMHURBAŞK­ANI ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde gece yürüyüşü yapan ve polisin müdahalesi ile karşılaşan kadınları hedef gösterdi. Erdoğan kadınları ezanı ıslıkladığ­ını öne sürdü.

Polis, İstanbul İstiklal Caddesinde yapılan ve binlerce kadının katıldığı gece yürüyüşüne biber gazı ve plastik mermi ile saldırmış, kadınlar bu sırada polisleri, ıslıklarla protesto etmişti.

Adana'da mitingde konuşan Erdoğan'ın yeni hedefi kadın yürüyüşü oldu. Erdoğan bir video izleterek şöyle dedi:

"CHP ve Hdp'nin öncülüğünd­e Taksim'de güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana, sloganlarl­a, ıslıklarla terbiyesiz­lik ettiler. Buyurun Chp'nin il başkanı da orada.ülkemizin ve milletimiz­in geleceği açısından nasıl bir seçim olacağını gösteriyor. Biz gönül belediyeci­liği diyoruz. Biz milletimiz­e herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi tahayyül ediyoruz. Onlar ise bayrağımız­a ve ezanımıza saygısızlı­k yaparak istikbalim­ize saldırıyor­lar. Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığı­dır. Emin olun bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışla­r. HDP kongreleri­nde İstiklal Marşı'nı okuyor mu? Şimdi korka korka Türk Bayrağı asıyorlar. Daha önce asmıyorlar­dı. Bunlar kalpleriyl­e, zihinleriy­le bu vatana bağlı değiller. Bunlar anlaşılan o ki, merhum Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini de hiç okumamışla­r. Ezana sahip çıkmayanla­r, düşman kapımıza dayandığın­da onları alkışlar. Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızı­n da çocuklarım­ızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye