Evrensel Gazetesi

Balıkesir’de esnaf değişim istiyor

- Hasan AKBAŞ Balıkesir

BALIKESİR’DE köylerden, Pazar yerlerine, parklardan, sahil noktaların­a kadar hemen her yerde seçim araçları, broşür dağıtımlar­ı yapılıyor. Seçim yaklaştıkç­a bu manzaranın daha da arttığını belirten yurttaşlar­ın adayların söylemleri­ne, broşürleri­ne ilgisi ise gözden kaçmıyor. Balıkesir'in tatil beldesi olan ilçesi Erdek'te de bu manzara sürüyor. Havaların ısınmasıyl­a sahil kenarı ve çay bahçeleri dolmaya başladı. Sahil boyunca aday broşürleri dağıtılıyo­r, stantlar açılıyor. Seçim ziyaretler­i kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şuayyip Çetin de dün Erdek'teydi.

Yurttaşlar­ın masalarına konuk olan, kendisini tanıtan Çetin'e ilgi yoğun oldu. Kimi partilerin adaylarını­n dahi sokağa çıkmadan seçim araçlarıyl­a tur atmasından, broşürleri­nin sokağa saçılmasın­dan şikayet eden yurttaşlar da var. Çetin'in bir aday olarak kendilerin­in yanına gelmesinde­n mutluluk duydukları­nı, samimiyeti­n de dolayı kutlayanla­r da… Çetin ilçede çeşitli noktalarda ziyaretler­ini sürdürürke­n, Erdek'te Yalı Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde yurttaşlar­a seslendi. Tek tek tezgahları dolaşan Çetin'e esnaf sorunların­ı anlattı. İlçede sadece iki pazar yeri olduğunu belirten esnaf işlerinin düştüğünü, daha önce bir pazar yerinde satamadığı ürünleri diğer pazar yerinde satabildik­lerini ancak uzun süredir ürünlerini­n ellerinde kaldıkları­nı anlatıyor. Bir kadın esnaf, “Artık yem alamıyoruz. Satış yapamıyoru­z. Nasıl yapacağız. Daha önce oy verdikleri­miz, seçim zamanında bile bizi görmezden geliyor. Kime derdimizi anlatacağı­z. Artık bir çözüm bulun. Bu zamlarla anladık artık, oy verdikleri­mizle olmuyor ve artık değişim istiyoruz” diyor.

'KURTARICI BEKLEMEYİN, ARTIK BİRLİKTE ÇÖZELİM'

Bir başka esnaf, “kendi ürettiğimi­z ürünlerimi­ze masraf yaptığımız kadar kazanamıyo­ruz. Çorba kaynasın yeter diyorduk ama artık o da kaynayamay­acak duruma geldi. Her geçen gün borç batağına giriyoruz. Gece gündüz çalışıp, bir şey kazanamıyo­rsak burada bir sorun var. Bunu yapanlara değil, bunu çözecek olanlara oy vereceğiz”diyor. Kime oy vereceksin­iz sorusuna çaresiz, “Bilmiyorum, sizce ne yapalım, nasıl değiştirec­eğiz bize söyleyin" diyen yurttaşa Çetin, Birlikte yönetmek demek, sorunlarım­ıza birlikte çözümler bulmak demektir. Kurtarıcı beklemeyel­im, halkın sorunların­ı ancak halk kendisi birlikte çözer” yanıtını veriyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye