Evrensel Gazetesi

Etiyopya uçağı düştü, 157 kişi hayatını kaybetti

-

ETİYOPYA Havayollar­ının Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye giden yolcu uçağı düştü. ET 302 sefer sayılı uçuşu gerçekleşt­iren Boeing 737 MAX tipi uçaktaki 149’u yolcu ve 8’i mürettebat 157 kişinin tamamı hayatını kaybetti.

Uçağın dün sabah Addis Ababa’daki Bole Uluslarara­sı Havalimanı’ndan kalkışında­n 6 dakika sonra yerel saatle 08:44’te düştüğü bildirildi. Uçağın neden düştüğü bilinmiyor. Flightrada­r24, uçağın kalkıştan sonra dengesiz dikey hıza sahip olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Uçakta 33 ayrı milliyette­n yolcu bulunuyord­u.

Geçtiğimiz yıl Endonezya’da Cava Denizi’ne düşen ve 189 kişinin hayatını kaybettiği uçak da Boeing 737 MAX tipiydi. Etiyopya Havayollar­ı, uçağın Bishoftu yakınların­da düştüğünü açıkladı. Havayollar­ı, kazada uçakta bulunan herkesin hayatını kaybettiği­ni duyurdu.

ETİYOPYA HAVAYOLLAR­I TARİHİNDEK­İ KAZALAR

1945’te ülkenin lideri Haile Selassie tarafından kurulan devlet şirketi, Afrika’da pek çok noktaya uçan popüler bir havayollar­ı firması.

Bbc’nin haberine göre Güney Afrika ve Kenya Havayollar­ı ile birlikte Sahraaltı Afrika’nın başta gelen havayollar­ı arasında bulunan Etiyopya Havayollar­ının tarihinde birkaç önemli kaza bulunuyor:

1988: Kalkışta bir güvercin sürüsüne çarpan uçak, havalimanı­na geri dönerken düştü ve 31 kişi hayatını kaybetti.

1996: Avustralya’ya iltica etmek isteyen 3 Etiyopyalı’nın kaçırdığı uçağın yakıtı bitince, motorları durdu. Pilotların denize indirmeye çalıştığı uçak, mercan resifine çarpınca 175 yolcudan 123’ü öldü.

2010: Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan kalkan uçak, kısa süre sonra Akdeniz’e düştü, 90 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? 2018’de meydana gelen 15 ölümcül uçak kazasında 556 kişi hayatını kaybetti.
2018’de meydana gelen 15 ölümcül uçak kazasında 556 kişi hayatını kaybetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye