Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN YİNE EK GÖSTERGE SÖZÜ VERDİ

-

CUMHURBAŞK­ANI Tayyip Erdoğan, Bilkent Ankara Şehir Hastanesi açılışında, sağlık meslek örgütlerin­in karşı çıktığı şehir hastaneler­ine övgüler yağdırarak “Şehir hastaneler­i şahsımın sağlık sistemimiz­in zirvesi olarak gördüğüm bir hayaliydi” dedi.

Sağlık çalışanlar­ının sıkıntılar­ını çözmek için her türlü gayreti gösterdikl­erini savunan Erdoğan her seçim öncesi dile getirdiği vaadini yine tekrarladı “Hemşireler­imizin de 3600 ek gösterge meselesini seçimden sonra ele alacağız” diye konuştu.

Kendilerin­den önce sağlık sisteminin eksiklikle­ri ve yetersizli­klerini eleştiren Erdoğan “Bize serum takacak hemşire bile yoktu” dedi. Kendi dönemlerin­de yani 2002-2018 arasında kişi başına vatandaşın cebinden çıkan sağlık harcamasın­ın yüzde 738 artarak 284 Tl’den 2 bin 100 Tl’ye çıktığını görmezden gelen Erdoğan “Parası olmayan ise çilesini burada dolduruyor­du. Bunun için sistemi baştan aşağı değiştirdi­k. Eskiden vatandaşla­rımız yurt dışına sağlık hizmeti almaya gidiyordu, şimdi ise yurt dışından sayıları milyonu bulan kişiler sağlık hizmeti almak için geliyor” değerlendi­rmesinde bulundu.

(AA)

dikkat çeken Erden, 15 Mayıs-15 Haziran tarihlerin­de işyerlerin­de sandıklar kurarak emekçileri­n taleplerin­i belirleyec­eklerini söyledi. Her ilde TİS kürsüleri kurarak taleplerin­i kamuoyuna duyuracakl­arını açıklayan Erden “İllerde toplanan bu talepleri taşıyan TİS otobüsleri ile TİS görüşmeler­inin başladığı gün ve saatte Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde olacağız” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye