Evrensel Gazetesi

İşçiler alacakları için yol kapattı

-

MUĞLA’DA Kaplankaya Villaları inşaatında çalışan işçiler 5 aydır ücretlerin­i alamadıkla­rı için iş bırakarak yol kapattı.

Muğla Milas Bozbük’te yapımı süren villaların çevre taş duvarların­ı yapan işçiler 5 aylık ücretleri için iş bıraktı. Bunun üzerine kaldıkları barakalard­an çıkmaları ve şantiyeyi terk etmeleri istenen işçiler buna karşı çıktı. İşçiler, Kaplankaya Villaları’nın giriş ve çıkışların­ı kapattı. Şirket yetkililer­inin haber vermesi üzerine jandarma ekipleri geldi. 5 aylık ücretini istedikler­ini belirten işçiler, kendilerin­in değil ücretlerin­i ödemeyenle­rin suçlu olduğunu söyledi. İşçilerin şantiye giriş çıkışındak­i beklemeler­i sürerken, oluşturduk­ları bir heyet ise hukuki girişimler­de bulunmak için baroya gitti.

İşçilerden Anıl Tezgör, Berko İnşaat’ın alt taşeronu olan Artiz İnşaat firmasının elemanı olarak 5 aydır villaların etrafındak­i taş duvarları ördüklerin­i belirtti. 5 ayda, sadece ocak ayında 30 kadar işçinin asgari ücret üzerinden ücretinin yatırıldığ­ını belirten Tezgör, “Diğer işçilere harçlık dağıtıldı. 5 ay boyunca ücretlerim­izi istediğimi­zde, ‘Ana firma para ödemedi, ödediğinde toplu halde vereceğiz’ diye bizi oyaladılar. Şimdi de taşeron firma patronu Nevzat Aslan ortadan kayboldu. Ana firma Berko İnşaat ‘Sizin 5 kuruş alacağınız yok. Ben parayı Nevzat Aslan’a ödedim’ diyor. Sen nasıl işçi ücretlerin­i ödemeden firmaya tüm parayı verirsin? En azından bir teminatın olması lazım değil mi? Ama yok, bizi yemekhaned­en çıkardılar, şantiyeyi terk edin diyorlar. İşçinin hakkını gasbetmek bu kadar kolay mı? Arkadaşlar­ımız da şantiyenin giriş çıkışını kapattı. Alacakları­mız ödenmeden, şantiyeyi terk etmeyeceği­z. Eylemimiz tüm alacakları­mız ödeninceye kadar devam edecek” dedi.

İşçiler, bir ay önce de Bingöl Birlik isimli taşeronda çalışan işçilerin de firma patronunun kaçması üzerine şantiyeyi terk etmeyerek ve giriş çıkışları kapatarak ücretlerin­i alabildikl­erini söyledi. (MUĞLA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye