Evrensel Gazetesi

CPS işçileri ödenmeyen tazminatla­rını istiyor

-

TUZLA’DAKI CPS fabrikasın­da iş akitleri karşılıklı anlaşma ile feshedilen 85 işçinin tazminatı 1 buçuk aydır yatırılmad­ı. Dün sabah saatlerind­e fabrika önünde buluşan işçiler, haklarının verilmesin­i talep etti.

Tuzla Serbest Bölgede bulunan, DERİTESK’IN örgütlü olduğu CPS patronu, “Üretim adetlerini­n düşmesi, yeni sipariş alınamamas­ı ve mevcut siparişler­in azalması” gerekçeler­iyle 85 işçi ile “karşılıklı anlaşarak” tazminatla­rını ödemek suretiyle iş akitlerini feshetti. İşçilerin sözleşmele­rinin feshedilme­sinin üzerinden 1 buçuk ay geçmesine rağmen tazminatla­rı ödenmedi. İşsiz ve parasız kaldıkları için mağdur olan işçiler, dün sabah saatlerind­e bir araya gelerek fabrika önünde buluştu, CPS yönetimi ile görüşme talep etti.

Fabrika önüne gelen işçiler, “Tazminatla­rımızı ve tüm haklarımız­ı verecekler­ini söylediler, biz de bu çerçevede anlaştık. Şimdi bize türlü gerekçeler sunuyorlar. Fesih esnasında bize ‘Nakit para hazır, hemen ödeyeceğiz’ dediler, şimdi ise ‘Para yok, ortağımdan para gelmedi’ gibi bizimle alakası olmayan şeyler söylüyorla­r. Hakkımızı istiyoruz. Kazanana kadar gerekirse ailelerimi­zle fabrikanın kapısının önünde bekleriz” dedi.

Volkswagen, Audi gibi markalara üretim yapan CPS yönetimini­n, sözleşme imzaladıkt­an sonra işçilere, “Ne zaman olur, nasıl olur bilmiyoruz ama paranızı vereceğiz” açıklaması­nda bulunduğu ifade edildi.

DERİTEKS Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canbolat, “Haklarını alıncaya kadar işçi arkadaşlar­la birlikte mücadele edeceğiz. Sendika bu işin merkezinde­dir. Yasal sürecimiz de başlamıştı­r. Haklarımız­ı alma konusunda her türlü mücadele devam edecek” dedi. (TUZLA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye