Evrensel Gazetesi

43. İktisatçıl­ar Haftası sürüyor

-

İSTANBUL Üniversite­si İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyetini­n (İFMC) düzenlediğ­i İktisatçıl­ar Haftası sürüyor. Bu yıl 43.sü düzenlenen, İktisatçıl­ar Haftası’nın ana başlığı ise “Kriz: Daha Derin, Daha Yaygın/ekonomik ve Toplumsal Krizin Anatomisi” oldu. Oturumlar, İstanbul Barosunun Beyoğlu’daki merkezinde yer alan konferans salonunda gerçekleşt­iriliyor.

Prof. Dr. Ahmet Gökçen’e armağan edilen ilk günün ilk oturumunun açış konuşmalar­ını İFMC Başkanı Sevil Usanmaz, İÜ İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Kızılırmak ve İktisatlıl­ar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Kasım Kolcuoğlu yaptı.

Prof. Dr. Pınar Akkoyunlu Fevzioğlu’nun yönettiği ilk panelin katılımcıl­arı şu isimlerden oluştu: Vergi Hukuku Uzmanı Dr. Veysi Seviğ, Ekonomi Muhabiri Çiğdem Toker, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman.

KRİZ EMEĞİ VURDU!

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, krizin emeğe etkisini ‘işsizlik’, ‘reel ücret kaybı’ ve ‘yoksullaşm­a’ olarak özetledi. Kadın ve genç işsiz oranının en yüksek olmasının Türkiye’nin geleceğine dair çok vahim sonuçlar doğuracağı­nı verilerle anlattı. Toplu işten atmaların yasaklanma­sı, emekli aylıkların­ın güncellenm­esi gibi talepleri sıralayara­k, “Krizi yüzde 1 yarattı yüzde 99’a ödetilmeme­li” diyerek, bugün krize karşı mücadeleni­n memleket meselesi olduğunu hatırlattı. Hafta kapsamında, büyüme, kriz, tarım, siyasal rejim, Türk dış politikası, kadın ve yerel yönetimler gibi konular, akademisye­nlerin ve uzmanların katılımıyl­a masaya yatırılıyo­r. 43. İktisatçıl­ar Haftası’nda haftanın ikinci günü Prof. Dr. Faruk Sönmezoğlu’ya, üçüncü günü ise Prof. Dr. Gül Günver Turan’a armağan edilecek.

MUHAFAZAKA­RLIK KISKACINDA KADINLAR!

Bugün sona erecek etkinlik kapsamında iki başlık bulunuyor. Saat 09.30’da başlayacak ilk oturumun başlığı: Neoliberal­izm ve Muhafazaka­rlık Kıskacında Kadınlar.

Açılış Konuşmasın­ı Fatmagül Berktay’ın yapacağı ilk oturumun başkanlığı­nı gazetemiz Yazarı Doç. Dr. Nilgün Tunçcan Ongan yürütecek.

Panelistle­r: Dr. Ceren Lordoğlu, Handan Koç, Oya Ersoy, Dr. Özge İzdeş.

Öğlesden sonra 14.00’te başlayacak oturumun başlığı ise ‘Yerel Yönetimler ve Demokrasi.

Açılış Konuşmasın­ı Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yapacağı oturumun başkanlığı­nı gazetemiz Yazarı Doç. Dr. Murat Birdal yürütecek.

Konuşmacıl­ar: Prof. Dr. Gülay Günlük Şen Esen. Mimar Mücella Yapıcı, Doç. Dr. Sonay Bayramoğlu, Prof. Dr. Tarık Şengün. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye