Evrensel Gazetesi

Açlık grevi yapan 3 kişiye tekrar gözaltı

LEYLA GÜVEN’İN AÇLIK GREVİ

-

Leyla Güven’in, Öcalan’a yönelik tecridine karşı başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 127’nci gününü geride bıraktı. Diyarbakır’da açlık grevi yapan ve serbest bırakılan 3 kişi tekrar gözaltına alındı.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılma­sı talebiyle tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevinde 8 Kasım 2018’de başlattığı ve tahliyesin­in ardından evinde devam ettirdiği süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 127’nci günü geride bıraktı.

Aynı taleple Federe Irak Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde HDP Üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 115, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in eylemi 89, cezaevleri­nde 16 Aralık’ta başlayan tutuklular­ın eylemi 90 gündür devam ederken, 1 Mart itibariyle cezaevinde­ki PKK ve PJAK’LI tutuklular da açlık grevi eylemine dahil oldu.

HDP İL BİNASINA YİNE POLİS BASKINI

HDP Diyarbakır Milletveki­li Dersim Dağ ile HDP Üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer’in 3 Mart’ta HDP Diyarbakır il binasında başlattıkl­arı eyleme, 8 Mart’ta HDP Van Milletveki­lleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile HDP Üyeleri Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş da dahil oldu. Açlık grevi eylemine 8 Mart’ta yapılan baskın sonucu HDP üyelerinde­n 4’ü tutuklanır­ken, 3’ü serbest bırakıldı. Tutuklanan 4 HDP’LI cezaevinde eylemlerin­i sürdürürke­n, dün sabah saatlerind­e partinin il binasına düzenlenen baskında, gözaltında bırakıldık­tan sonra eylemlerin­i sürdüren Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever gözaltına alındı.

TAHLİYE EDİLENLER EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevi eylemine başlayan Sedat Akın’ın tahliye edilmesi ardından Batman’daki evinde sürdürdüğü eylem 68’nci gününde. Gurbet Ektiren de Bakırköy Cezaevinde 15 Ocak’ta başladığı açlık grevi eylemini tahliye olduğu 8 Mart’tan bu yana Mardin’in Derik ilçesindek­i evinde sürdürüyor.

BAKANLIĞA DİLEKÇELİ BAŞVURU

Diğer yandan HDP Urfa Milletveki­li Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkması ve her türlü görüş yasağının sona erdirilmes­i istemiyle bir kez daha Adalet Bakanlığın­a dilekçe ile başvuruda bulunda. Öcalan, Bakanlıkta­n tecride son verme verilmesin­i istedi. (Diyarbakır\ma)

 ??  ?? HDP Diyarbakır İl binasındak­i açlık grevlerine yönelik 5 Aralık'tan bu yana 5 kez yapılan polis baskını sonucunda 81 kişi gözaltına alındı. (Fotoğraf/ma)
HDP Diyarbakır İl binasındak­i açlık grevlerine yönelik 5 Aralık'tan bu yana 5 kez yapılan polis baskını sonucunda 81 kişi gözaltına alındı. (Fotoğraf/ma)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye