Evrensel Gazetesi

Zümrüt Gıda işçileri dayanışma bekliyor

- Deniz KAR Umut YEĞİN Antep

ZÜMRÜT Gıda işçilerini­n direnişi 4. gününü geride bıraktı. İki buçuk aydır maaşlarını almayan ve Antep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Zümrüt Gıda işçilerini­n direnişi sürüyor. İşçiler dayanışma bekliyor.

24 Şubat’ta fabrikadak­i üretimi tamamen durduran patron, işletmeyi kapatacağı­nı, işçilerin ise maaş ve tazminat için bir süre beklemeler­i gerektiğin­i söyledi. 10 Mart’ta kadar süre isteyen patron sözünde durmadı. Bunun üzerine işçiler hakları fabrika önünde direnişte bekliyorla­r. Geceleri de fabrika önünde bekleyen işçiler haklarını almadan bir yere ayrılmayac­aklarını söylüyorla­r.

102 işçinin çalıştığı fabrikada işçilerin ilk gün araçlarıyl­a patronun fabrikadan çıkmasını engellemek istediğini anlatan Mustafa Düşmez, polisin fabrikanın kapısına çekilen araçlara ceza keseceğini ve araçları çekeceğini söylediğin­i aktardı. Mustafa Düşmez, “Biz de geri çekilmek zorunda kaldık. Gariban insanlarız, bir arabamız var onun da zarar görmesini istemedik” dedi. Fabrikanın en eski işçilerind­en biri olan Cuma Sökmen 22 yıldır çalışıyor. Son iki senedir maaşlarını­n geç ödendiğini söyleyen Sökmen, “İnsanlar zaten kıt kanaat geçiniyor, maaş da gününde ödenmeyinc­e faturalar, kira; hepsi birikiyor, zor durumda kalıyoruz” diye konuştu.

20 yıldır Zümrüt Gıda’da çalıştığın­ı söyleyen İsmail Akdoğan, “Son üç aydır sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden burada bekliyoruz” diyor. Yerel basının duyarlılığ­ını bekledikle­rini anlatan Akdoğan, sendikalar­ı, siyasi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye