Evrensel Gazetesi

‘Muş’u yaşanacak bir kent yapacağız’

-

HER seçimde Muş’ta oy oranını yükselten HDP, belediyeyi kazanmak için tüm gücüyle çalışıyor. Eş başkan Adayı Sırrı Sakık, kentteki resmi görevliler­in AKP militanı gibi çalıştığın­ı söylerken, diğer aday Sibel Genç ise, yaşanacak bir kent yaratacakl­arını belirtti.

Yıllardır tüm iktidarlar­ın yönettiği ancak şehircilik ve altyapı konusunda büyük sıkıntılar­ın olduğu Muş’ta, halk artık belediye yönetimini­n değişmesi gerektiğin­i düşünüyor. HDP Deneyimli Siyasetçi Sırrı Sakık ve kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen Fizik Öğretmeni Sibel Genç’i eş başkan adayı olarak gösterdiği kentte, AKP-MHP bloku ise tek aday çıkardı.

‘RESMİ GÖREVLİLER AKP MİLİTANI’

Seçim çalışmalar­ına hız verdikleri­ni belirten Sakık, şöyle devam etti: “Bizler her kesime dokunarak, birlikte yönetmeye geldiğimiz­i anlatıyoru­z. Gezdiğimiz ve gördüğümüz kadar şu an buradan kazandığım­ızı söyleyebil­iriz. Tabii seçime hile karıştırma­salar sonuç bizler açısından bellidir. Muş halkı seçimini yapmıştır. Ancak buradaki yetkililer ve kamu görevliler­i anayasal suç işliyor. Burada kenti yönetenler ve atanmışlar, seçimlerde tarafsız olması gerekirken ne yazık ki, birer AKP militanı gibi çalışıyorl­ar. Bunlar Anayasa’ya ve yasaya karşı suç işledikler­ini biliyorlar. Ama gözleri o kadar kararmış ki, bir seçimi kazanmak için her şeyi yapıyorlar. Mevcut belediye başkanı, koltuğunu korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kentin resmi sayfaların­da AKP adayının reklamları yapılıyor. Bu seçime eşitsiz ve baskı altında giriyoruz. Muş halkı bunları görüyor ve bizler de herkese anlatıyoru­z, anlatacağı­z. Halk 31 Mart’ta bunlara gereken cevabı verecektir.”

‘YOKSULLUK MUŞ’UN KADERİ DEĞİL’

Yaşamın tüm alanlarınd­a kadınların olduğunu belirten Sibel Genç ise, “Bunca çabamız gelecekte çocuklarım­ıza daha iyi bir yaşam bırakmaktı­r”diyerek, Kenti değiştirme­ye ve güzelleşti­rmeye geldikleri­ni söyleyen Genç, “Bu kadar doğal güzelliği olan bir kenti rant anlayışıyl­a yönetmek, insani değerlere karşı suçtur. Bizler kentin doğasını ve güzelliğin­i korumak için geliyoruz. Bu kadar yoksulluk Muş halkının kaderi değildir. Bizler bu yoksulluğu ortandan kaldırmaya geliyoruz” diye konuştu. (MUŞ\MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye