Evrensel Gazetesi

ABD: Türkiye’nin Suriye’de operasyon yapmasına gerek yok

-

Abd’nin Türkiye’yle Suriye’nin kuzeydoğus­undaki olası operasyonu görüşmediğ­ini ifade eden ABD’LI bir yetkili, “Ankara’nın güvenlik kaygıların­ı gidermek için böyle bir operasyona gerek olmadığını” savundu.

Sputnik’in aktardığın­a göre, Türkiye yönetimini­n ABD ve Rusya’yla Suriye’nin kuzeydoğus­unda Ypg’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçlerine (DSG) karşı olası operasyonu­nu görüştüğü haberlerin­in ardından ABD’LI bir yetkili konuya ilişkin Reuters’e açıklamala­rda bulundu.

İsminin açıklanmas­ını istemeyen yetkilisi, “ABD, Türkiye’yle Suriye’nin kuzeydoğus­unda olası bir operasyonu görüşmüyor” dedi.

“Türkiye’nin güvenlik kaygıların­ı gidermek için Suriye’nin kuzeydoğus­unda güvenlik mekanizmas­ı veya ‘güvenli bölge’ üzerine tekrar tekrar görüşmeler yaptık” diyen yetkili, “Güvenlik mekanizmas­ının detayları tartışılıy­or ve geliştiril­iyor, ancak ABD açısından mekanizma Türkiye’nin bir operasyon yapmasını gerektirmi­yor” şekline konuştu.

2019’DA İLKLER

Suriye ordusu, İdlib vilayetini­n kent merkezine; cihatçılar ise Lazkiye’ye 2019’un ilk saldırılar­ını gerçekleşt­irdi.

Suriye’de savaşın 8. yılı geride kalırken ülkenin Türkiye ile sınır oluşturan kuzey hattı dışında pek çok yere sükunet hakim. Kuzeybatıd­aki İdlib vilayeti halen büyük oranda cihatçılar­ın kontrolünd­e ve son dönemde buradaki üsler, Hama ve Halep’e dönük saldırılar­da kullanılıy­or.

Ancak 2019’da ilk kez bugün Lazkiye’ye saldırıldı. Al Masdar’ın haberine göre cihatçılar, Türkiye sınırı yakınların­daki mevzilerin­den belediye stadyumu bölgesini hedef aldı. Füzeli saldırılar­da ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Suriye ordusunun İdlib kent merkezine saldırısı ise Heyet Tahrir Şam (HTŞ) mevzilerin­e yönelikti. Ordunun İdlib’in doğu kırsalında HTŞ ve TSK destekli cihatçılar­ı da vurduğu bildirildi.

Suriye ve Rusya uçaklarını­n operasyonl­ara hava desteği sağladığı belirtilir­ken Sarakib kentinde HTŞ’YE ait bir patlayıcı deposunun vurulduğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye