Evrensel Gazetesi

Hrant Dink davasında iki tahliye

- Cansu PİŞKİN İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmes­ine ilişkin kamu görevliler­inin yargılandı­ğı davada, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün tahliye edildi.

11, 12, 13 Haziran’a ertelenen duruşmada, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve dönemin MİT İstanbul bölge görevliler­i tanık olarak dinlenecek.

90. DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Hrant Dink’in öldürülmes­inde sorumluluğ­u bulunan emniyet, istihbarat ve jandarma görevliler­inin yargılandı­ğı 4’ü tutuklu 85 sanıklı davanın 90. duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü.

Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ercan Gün Silivri Cezaevinde­n, Muharrem Demirkale ve başka suçtan tutuklu Yavuz Karakaya Sincan Cezaevinde­n SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Ev hapsindeki Ali Öz ve tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu.

Önceki gün alınan taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün tahliyesin­e karar verdi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Mahkeme, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıy­la başka dosyalarda­n da tutuklu bulunan Demirkale ve Gün’e, mevcut dosyaların­dan tahliye edilmeleri ihtimaline karşı yurt dışı çıkış yasağı verdi.

Mahkeme önceki celse tahliye edilen Astsubay Yavuz Karakaya ile Eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu için de yurt dışına çıkış yasağı koydu. Son tahliyeler­le birlikte dosyadaki tutuklu sayısı 2’ye düştü. Ancak savcılık ise tahliye kararların­a itiraz etti.

DÖNEMİN MİT GÖREVLİLER­İ DİNLENECEK

Mahkeme, ayrıca, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in tutukluluk­larının devamına, Ali Öz’ün de ev hapsinin devamına hükmetti. Dink Ailesi avukatları­ndan Hakan Bakırcıoğl­u’nun talebini kabul eden mahkeme gelecek celse dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Hüseyin Kubilay Günay, dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Görevlisi Özel Yılmaz ve Handan Selçuk, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Adem Sağlam, Emre Altuntaş, Recep Koçpınar, Muhammet Bulgur, Adem Polat, Mustafa Kuletaş, Muhammet Kırmacı’nın dinlenmesi­ne karar verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye