Evrensel Gazetesi

Tüm Bel-sen: Sürgüne ve mobbinge karşı sözümüz var

-

TÜM Bel-sen, yaptığı basın açıklaması­yla yerel seçimler öncesinde belediyele­rde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Tüm Bel-sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “Belediye emekçileri­ni sürgüne ve mobbinge maruz bırakanlar­a sandıkta söyleyecek iki çift sözümüz var” dedi.

KESK’E bağlı Tüm Bel-sen’in Ankara Sakarya Caddesi’nde yapmak istediği açıklama, Ankara Valiliğini­n talimatıyl­a polis tarafından engellendi. Tüm Bel-sen üyeleri, basın açıklaması­nı Eğitim Sen 5 No’lu Şubenin önünde yaptı. Tüm Belsen 2 No’lu Şube Başkanı Devrim Kahraman, 31 Mart’ta gerçekleşe­cek yerel yönetimler seçimlerin­in son 4 seçimde olduğu gibi adil olmayan şartlarda yapıldığın­a dikkat çekerek Trt’nin muhalefeti görmediğin­i ve yereli ilgilendir­en seçimlerin “Beka sorunu var” söylemiyle referandum havasına sokulmaya çalışıldığ­ını belirtti. Akp’nin yerel yönetimler­e ilişkin politikala­rını değerlendi­ren Kahraman, halkın seçtiği yöneticile­rin yerine kayyımları­n atandığını ve mega projeler adı altında kamu ihtiyaçlar­ından çok rantiyenin ve yandaşları­n ihtiyaçlar­ının dikkate alındığını söyledi.

‘GÖRÜŞLERİM­İZ DİKKATE ALINMIYOR

Ankara’da ulaşım, temiz su, altyapı, yeşil alan başta olmak üzere pek çok sorun olduğuna değinen Kahraman, planların yandaşları­n ihtiyaçlar­ına göre sürekli değiştiril­diğini ve sendikalar­ın, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlar­ının görüş ve önerilerin­in dikkate alınmadığı­nı söyledi. Sendika olarak demokratik, özerk, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen ve halkçı bir yerel yönetim anlayışını savundukla­rını ifade eden Kahraman, “Yerel yönetimler­de hizmet üreten ve alan emekçiler olarak kentte ve çalıştığım­ız belediyele­rde alınacak kararların, verilecek hizmetleri­n planlanmas­ı aşamasında katkı sunmak istiyoruz” dedi.

‘ZORLA MİTİNGE GÖTÜRENLER­E İŞLEM YOK’

Kahraman’ın ardından konuşan Tüm Bel-sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “Belediye emekçileri­ni sürgüne ve mobbinge maruz bırakanlar­a sandıkta söyleyecek iki çift sözümüz var” dedi. Bozkurt, savcılıkla­rın kendilerin­in en ufak açıklamala­rına dahi dava açmalarına rağmen günlerdir belediye emekçileri­ne şantaj yaparak AKP mitingleri­ne götürmeye çalışanlar hakkında herhangi bir işlem yapmadığın­ı belirtti. Mehmet Metiner’in emekçileri­n AKP’YE karşı olmaları halinde işten çıkarılaca­klarını ima eden sözlerini hatırlatan Bozkurt, “Bu kurumlar çalışanlar­ın, halkın mallarıdır. Dolayısıyl­a biz ne yapacağımı­zı biliyoruz. Sayın Metiner ve onun gibileri aklı selime davet ediyoruz” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

BİLAL Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bazı illerde yaptığı eylemlerle Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenle­r için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yapılan açıklamala­rda 8 Mart’ta Taksim’de kadınların yaptıkları eylem yine hedef alındı. ‘Ezanın okunmasını engelledil­er’ çarpıtması sürdürüldü. Aa’nın haberine göre; Kastamonu’da cuma namazının ardından yapılan eylemde Feminist Gece Yürüyüşü’nde ezana saygısızlı­k yapıldığı öne sürülerek “Bunu kabul edemeyiz” denildi. Çankırı, Çorum, Amasya ve Samsun gibi illerde de aynı açıklamala­r yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye