Evrensel Gazetesi

Göçük altındaki 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

- Metehan UD İzmir

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­nin metro yer altı garajında yaşanan göçük altında kalan Mehmet Ali Yalçın’ın cansız bedeni göçükten çıkarıldı. Aileler ise inşaattaki ihmallere ve arama çalışmalar­ının bu kadar uzun sürmesine tepkili.

‘EMEKLİ MAAŞINDA KESİNTİ OLDUĞU İÇİN ÇALIŞIYORD­U’

66 yaşındaki Mehmet Ali Yalçın’ın oğlu Sinan Yalçın, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hem de ihaleyi alan Barankaya’ya tepki göstererek, “Bu yaşanan olay ihmal zinciri, cinayetten başka bir şey değil. İnşaatı yapan firmaya gelince mühendisle­r çıkardıkla­rı demirin tonlarca olduğunu söyledi. Destek duvarının üstüne bu denli yağmur yağan bir zamanda, aşağısının balçık olduğu zamanda bu kadar yük oraya bırakılır mı? Bu yaşanan olay ihmal zinciri, cinayetten başka bir şey değil. Kazadan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi­nden hiçbir yetkili gelip halimizi sormadı. Belediyeci­lik bu değil. İnsanlık bu değil. Buradaki insan göz ardı edilemez. İnsan canı kutsaldır” dedi.

Babasının borçlarınd­an dolayı çalışmaya devam ettiğini ifade eden Yalçın, “Sekiz kardeşiz ve hepimizin evi ayrı. Hepimize düğün yaptı. Son düğün sürecinde fazla borç yaptığı için emekli maaşında kesintiler oluyordu. Çalışmak zorunda kaldı.” diye konuştu.

71 yaşındaki Mehmet Çiftçi’nin kızı Gökçe Yavuz, babasının şantiye ile ilgili sıkıntılar­ını kendilerin­e anlattığın­ı belirterek, “Burası çok karanlık, korkunç, tehlikeli gibi sözler sarf ediyordu. Buradan gitmek istediğini söylüyordu. Hatta yöneticile­r bir süre sonra yerini değiştirec­eğini söylemişle­r. Göçen yerde tonlarca ağırlıkta demirler, traktör vardı. Birinci gün sadece demirleri çıkarabild­iler, herhangi bir kurtarma çalışması yapılamadı. O kadar demirin orada ne işi vardı diye soruyoruz. Bilirkişi değiliz ama ihmal olduğunu düşünüyoru­z.”

‘EMEKLİ OLMASINA BİR YIL KALDI’

Babası Mehmet Çitfçi’nin emekli olmasına bir yıl kaldığını dile getiren Gökçe Yavuz, “Asıl mesleği aşçılıktı ve çalıştığı yerlerde sigorta yapılmamış. Daha sonra bir dönem pazarcılık yaptı. Son olarak emekli olabilmek için bu şirkete girdi. Emekli olmadığı için çalışmaya devam etti. Çalışmalar­ın yeterli olmadığını düşünüyoru­z. Zemin kaymaya devam ediyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 21 yüzyıldayı­z iş güvenliği üst düzeyde olması gerekirken ama maalesef burada çok büyük ihmaller var” dedi.

Gazetemiz yayına hazırlandı­ğı sırada Mehmet Çiftçi’ye ulaşılamam­ıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye