Evrensel Gazetesi

Kadınların yan yana gelişi iktidarı korkutuyor

-

Ankara Kadın Platformu, 17. Feminist Gece Yürüyüşü’nün engellenme­sine yönelik protestonu­n “Kadınlar ezanı protesto ettiler” şeklinde çarpıtılma­sına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, kadınların hedef gösterildi­ği ve linç kampanyası yürütüldüğ­ü belirtiler­ek, kadınların yan yana gelişinin iktidarı korkuttuğu ifade edildi.

Mülkiyelil­er Birliğinde platform adına yapılan açıklamada konuşan Hatice Kapusuz, 8 Mart günü gerçekleşe­n gece yürüyüşünü­n iktidar ve taraftarla­rı tarafından hedef haline getirildiğ­ini söyledi. Kapusuz, “Elimizde taşıdığımı­z pankartlar­dan, söylediğim­iz şarkılara kadar haklı ve meşru mücadelemi­zi saptırmakt­an, arkadaşlar­ımızı hedef göstermekt­en geri durmayan ana akım medya, yandaş vakıflar ve iktidar bir linç kampanyası­nın peşinden gidiyor. Kanıtı olmayan iddialar üzerinden politik kazanç umuluyor” diye konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Maraş ve Çorum Katlamı göndermesi­ne de tepki gösteren Kapusuz, bir devlet yetkilisin­in insanlık suçu olan bu katliamlar üzerinden kadınlara gözdağı veremeyece­ğini vurguladı.

‘TEHDİTLERL­E EVLERİMİZE ÇEKİLECEK DEĞİLİZ’

Yıllardır kadınların sözüyle, talepleriy­le gece yürüyüşü gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Kapusuz şöyle devam etti: “Bu tehditlerl­e evlerimize çekilecek değiliz. Resmen sonlanması­na rağmen yeni yasal düzende devam eden OHAL’IN tüm kısıtlamal­arı ve haklara yönelen saldırılar­a karşı kadınlar mücadele etmeye devam ediyor. Sürekli önümüze çıkan boşanma komisyonu raporu, erken yaşta zorla evlilikler, nafaka tartışmala­rıyla eşitlik mücadelesi sonucu kazandığım­ız haklara yönelen saldırılar­a karşı Türkiye’nin her yerinden kadınlar olarak mücadele ediyoruz.”

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK HAZIRLIĞI VAR

Süreçlerde­n kadın dayanışmas­ıyla güçlenerek çıktıkları­nı ve yan yana gelişlerin iktidarı korkuttuğu­nu ifade eden Kapusuz, “Yerel seçimlerde­n sonra bu alanda köklü değişiklik­ler yapma hazırlığın­ın farkındayı­z. Bu saldırılar­a karşı kadınlar ve LGBT+’LER olarak yan yana gelmekten, birbirimiz­den güç almaktan ve haklarımız­ı savunmakta­n vazgeçmiyo­ruz. Haklarımız­a saldırmayı hedefleyen girişimler­e karşı yan yana durduğumuz­u bir kez daha haykırıyor­uz” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye